Eğitim - Kariyer Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? YKS ek tercihleri nasıl yapılıyor? 2022 ek tercih tarihleri belli mi?

Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? YKS ek tercihleri nasıl yapılıyor? 2022 ek tercih tarihleri belli mi?

Paylaş
Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? YKS ek tercihleri nasıl yapılıyor? 2022 ek tercih tarihleri belli mi?

Ek tercih kılavuzu 2022 YKS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adayların gündeminde yer alıyor. YKS tercih sonuçları 15 Ağustos’ta ÖSYM’nin sitesi üzerinden açıklandı. Yaklaşık 850 bin aday bir yükseköğrenim programına yerleşti. Yerleşemeyen adaylar ise ‘Ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?’ ‘YKS ek tercihleri nasıl yapılıyor? 2022 ek tercih tarihleri belli mi?’ araştırması yapmaya başladı…

YKS ek tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre örgün yükseköğretim programları kontenjanlarının yüzde 98,09’u, açıköğretim programlarının ise yüzde 100’ü doldu. 26 Ağustos’ta sona erecek üniversite kayıtlarının ardından kayıt yaptırılmadığı için boş kalan kontenjanlar da ek tercih kılavuzuna eklenecek. İşte 2022 YKS ek tercihleri hakkında merak edilen ayrıntılar…

Haberin Devamı

EK TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ek tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağına dair ÖSYM’den henüz bir açıklama yapılmadı.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIYOR?

YKS ek tercihleri ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden adayın şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapması ile gerçekleştirilebiliyor.

Bununla birlikte adayın tercih yapabilmesi için öncelikle boş kontenjanların yer aldığı ek tercih kılavuzunun yayınlanması, bununla birlikte ek tercih yapan adayın belirtilen tarih aralığında 30 TL ek tercih ücretini de yatırması gerekiyor.

2022 EK TERCİH TARİHLERİ BELLİ Mİ?

2022 ek tercih tarihleri henüz belli olmadı. YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversite programına yerleşen adaylar 22-24 Ağustos tarihleri arasında e-kayıt, 22-26 Ağustos tarihleri arasında ise yüz yüze kayıtları gerçekleştirecekler.

Haberin Devamı

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlarla birlikte kayıt yaptırılmadığı için boş kalan üniversite kontenjanları belli olacak.

Bu kapsamda üniversite ek tercihlerinin Eylül ayının ilk haftasında başlayacağı tahmin ediliyor.