Eğitim - Kariyer Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite 2. tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite 2. tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Paylaş
Ek tercihler ne zaman başlayacak?  2022 YKS 2. ek tercih tarihi belli oldu mu? Üniversite 2. tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merkezi yerleştirmede herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercihlerde şansını bir kere daha deneyecek. Peki, ek tercihler ne zaman başlayacak? 2022 YKS 2. ek tercih tarihi belli oldu mu? İşte ayrıntılar…

Ek tercihler ile ilgili araştırmalar 15 Ağustos Pazartesi sabahı YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla yoğunluk kazandı. Hayalini kurduğu üniversite ve bölüme yerleşemeyen adaylar ÖSYM tarafından açıklanan tarihlerde YKS 2. ek tercihlerini yapacaklar. İşte 2022 YKS ek tercihlerine dair detaylar…

Haberin Devamı

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ek tercihlerin ne zaman başlayacağına dair ÖSYM’den henüz bir açıklama yapılmadı.

2022 YKS 2. EK TERCİH TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2022 YKS 2. ek tercih tarihleri şu an için belli değil. Ancak üniversite kayıt tarihlerinin sona ermesinin ardından üniversitelerde boş kalan kontenjanların belli olmasıyla ek tercih tarihlerinin açıklanması bekleniyor.

Bu kapsamda üniversitelerde elektronik kayıtları 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında, bireysel yüz yüze üniversite kayıtlarının da 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olması YKS 2. ek tercihlerinin de bu tarihlerden sonra yapılacağına işaret ediyor.

Bununla birlikte, merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE 2. TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Üniversite 2. tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI EN ZAMAN BAŞLIYOR?

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre üniversitelerde elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılırken, bireysel yüz yüze üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kayıt tarihleri içerisinde başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından istenen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge

Haberin Devamı

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.