Eğitim - Kariyer Geleceğin medyacıları bu okulda yetişecek

Geleceğin medyacıları bu okulda yetişecek

Paylaş
Geleceğin medyacıları bu okulda yetişecek

Demirören Medya’nın içinde yer alan Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk 30 öğrencisini 2022 LGS ile alacak. Uluslararası standartlarda eğitim verecek olan devlet lisesi; öğrencilerine istihdam, yabancı dil, burs ve yurtdışı imkanları sunacak. Sevim Büyüktaş Demir'in haberi...

Okul müdürü Atila Ertoğan, aynı zamanda AR-GE merkezi olan lise ile ilgili merak edilenleri şöyle anlattı:

Haberin Devamı

İSTİHDAM İMKANI OLACAK

Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, gazetecilik ve radyo-televizyon olmak üzere iki bölümde eğitim vereceğiz. Her sene LGS ile 30 öğrenci alacağız. Sınıflarımız 15’er kişilik olacak. Okulumuz sektörün ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla kuruldu. Sektörün ihtiyacı doğrultusunda ileriki dönemde yeni bölümler de açılacak. Okulumuzun en önemli özelliklerinden biri, istihdam olanağı sunması. Öğrencilerimiz Demirören Medya’da çalışma imkanı bulacak.

ZENGİN MÜFREDAT HAZIR

Hem geleneksel hem de yeni medyaya uygun olan müfredatımızı, Demirören Medya çalışanları ile hazırladık. Basılı, dijital ve sosyal medya müfredatımızın bir parçası. Ders içerikleri de buna uygun olarak hazırlandı. Sosyal medya, programlama, dijital tasarım, animasyon, web tasarım, medya programcılığı, grafik tasarım ve dijital medyada habercilik gibi derslerimiz olacak. Öğrencilerimiz, usta isimlerden Türkiye’nin en iyi stüdyolarında ve en modern teknik ekipmanlarla mesleği öğrenecek.

Haberin Devamı

ULUSLARASI DENKLİK

LGS merkezi sınavda başarılı olan öğrencilere 1000 TL’ye kadar burs verilecek. Demirören Medya, öğrencilerimize üniversite de burs desteğini sürdürecek. Mesleki bir akreditasyon programımız olacak. Yurtdışında staj ve eğitim imkanı sağlayacak olan bu akreditasyon programı, öğrencilerimize uluslararası bir denklik de kazandıracak. Mezunlarımız yurt dışında bir üniversiteye giderken ya da iş başvurusu yaparken zorlanmayacak. Uluslararası standartta eğitim vereceğiz.

DİJİTAL AR-GE MERKEZİ

Lisemiz aynı zamanda dijital çalışmalar yapacak olan bir AR-GE merkezi. AR-GE merkezimizde, dijital medya tasarımından Metaverse uygulamalarına kadar pek çok proje yapılacak. Böylece öğrencilerimiz hem mesleki olarak uzmanlaşacak hem de ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak. Öğrencilerimiz proje üreten birer bilim insanı olacak ve para kazanacak. Okulumuz, teknik olanaklar açısından Türkiye’de ulaşılabilecek en üst imkanlara sahip.

İNGİLİZCE EĞİTİM

Lisemizde anadili İngilizce olan öğretmenler, yabancı dil eğitimi verecek. Yabancı öğretmenler konusunda Demirören Medya bize destek olacak. Haftada 24 saat İngilizce hazırlık eğitimi verilecek, etütlerle bunu 30 ya da 35 saate çıkarmayı hedefliyoruz. Hazırlık sınıfından sonra pek çok dersimiz İngilizce ağırlıklı olacak. Öğrencilerimiz 5 yılın sonunda, anadili gibi İngilizce konuşabilecek. Öğrencilerimize ücretsiz servis, yemek ve yurt imkanı da sunuyoruz.

Haberin Devamı