Eğitim - Kariyer GSB mülakat sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sonuçları sorgulama!

GSB mülakat sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sonuçları sorgulama!

Paylaş
GSB mülakat sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sonuçları sorgulama!

GSB mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-12 Kasım tarihler arasında sözlü sınava katılım sağlayan adaylar yoğun şekilde GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sonuçları sorgulama ekranını araştırıyor. Peki, GSB mülakat sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? İşte ayrıntılar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat sonuçları, günlerdir binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. Temizlik ve güvenlik görevlisi olarak Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek personel alımı için ilk olarak kura çekimi yapıldı, kurada ismi çıkan adaylar sözlü mülakata katıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile GSB mülakat sonuçları açıklandı. İşte, GSB temizlik ve güvenlik görevlisi sonuçları sorgulama ekranı…

Haberin Devamı

GSB MÜLAKAT SONUÇLARINA NEREDEN VE NASIL BAKILIR?

Binlerce adayın katılımıyla gerçekleşen GSB mülakat sonuçları bakanlığın basvuru.gsb.gov.tr resmi internet adresinden öğrenilebiliyor. Sınava katılan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yaparak GSB mülakat sonuçlarını sorgulayabiliyor.

GSB TEMİZLİK VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

GSB MÜLAKATINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sözlü sınavda bir adayın başarılı sayılması için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklar. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

1) Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle cinsiyete göre ilan edilen her bir kadro sayısı kadar adayın, başvurduğu kadroya yerleştirmesi yapılacaktır.

2) Göreve başlamaya hak kazanan adaylara ilişkin duyurular Bakanlığımız internet sitesinde daha sonra ilan edilecektir.

3) Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

4) Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacaktır.

5) Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben göreve başlamaları sağlanacaktır. 6) Ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, atandıktan sonra herhangi bir sebeple işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine bir sonraki alım ilan tarihine kadar yedek listeden atama yapılacaktır.

Haberin Devamı

7) Adaylar belirlenecek olan süre içerisinde hizmet sözleşmesini imzalayacak ve 15 (on beş) gün içerisinde fiilen göreve başlayacaklardır. Süresi içinde geçerli mazereti olmadan göreve başlamayan adaylar hakkından feragat etmiş sayılacaktır.

8) Asıl listede yer alanlardan göreve başlama işlemlerinin yapılması için geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar göreve başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

9) Yedek adaylar, ihtiyaç olması halinde herhangi bir nedenle boş kalacak olan kadroya, aynı usul ile başarı sırasına göre sınav sonuçlarının geçerlilik süresi içinde göreve başlatılabilecektir. Sınav sonuçları müteakip yeni sınav duyurusu ilan edilene kadar geçerli olacaktır.

Haberin Devamı

10) İşe alınacak işçilerden, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.

11) Şartları taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.