Eğitim - Kariyer İklim koruyucuları yetişiyor! 500 çocuğa eğitim verilecek

İklim koruyucuları yetişiyor! 500 çocuğa eğitim verilecek

Paylaş
İklim koruyucuları yetişiyor! 500 çocuğa eğitim verilecek

‘İklim Koruyucuları Yetişiyor’ projesiyle sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına hız verildi. Mardin’de tanıtımı yapılan ve bu yıl pilot olarak uygulanan proje kapsamında 13 ilde 500 eğitim verildi. Projeyle gelecek yıllarda daha fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

‘İklim Koruyucuları Yetişiyor’ projesi 31 Mayıs'ta Mardin'de tanıtıldı. Mardin'in Midyat ilçesindeki TEGV biriminde gerçekleşen etkinlikte çocukların iklim krizindeki önemli rolüne dikkat çekildi.

Haberin Devamı

"ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

 Bankacılıktan doğan sorumluluklarının öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan projenin ev sahibi QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan şunları söyledi; “Bankanın genel müdürü olduktan sonraki ilk etkinliğimde sürdürülebilirlik ve çocuk odaklı bir çalışmayı özellikle seçtim. Çocukları geleceğe hazırlamak bizim için çok önemli. Banka olarak çocukları geleceğe hazırlarken, finansman gücümüzü de yanımıza alarak sürdürülebilir bir dünya için eğitim desteğini ne kadar önemsediğimizi anlatmak istedim. Minik Eller Büyük Hayaller Sosyal Sorumluluk Platformu bu alanda birçok proje gerçekleştiriyor.. Bugün TEGV ile hayata geçirdiğimiz ‘İklim Koruyucuları Yetişiyor’ projesiyle yüzlerce çocuğumuzun birer iklim aktivisti olmalarını destekliyoruz. Ayrıca aldıkları proje tabanlı öğrenme sistemiyle de araştıran, sorunları tespit eden, çözümün bir parçası olan çocukların yetişmesi anlamında TEGV ile güzel bir iş birliğine imza attık"

Haberin Devamı

500 ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında bugüne kadar 3 binden fazla gönüllü ile yarım milyondan fazla çocuğa eğitim desteği verildi. TEGV, 500 çocuğa da iklim ve proje eğitimi verecek. 

ÜCRETSİZ NİTELİKLİ EĞİTİM DESTEĞİ

 TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da şu değerlendirmeyi yaptı:Eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin 24 ilindeki 55 etkinlik noktamızda ilköğretim çağındaki çocuklarımıza ücretsiz nitelikli eğitim desteği sağlıyoruz. Matematik, Fen, Bilişim, Okuma, Sanat ve İngilizce ana etkinlik programlarımızın yanı sıra çocuklarımızı yeni çağın gerekliliklerini içeren programlar ile de buluşturuyoruz. Bilindiği gibi ekoloji ve çevre tartışmaları dünyada giderek daha fazla ağırlık kazanıyor. İklim değişikliği, yaşam zincirlerinin tahribatı, tarım topraklarının azalması, artan enerji ihtiyacı, kirlilik, kuraklık gibi meseleler, insanlığın aslında bir bütün olarak bazı önemli dönüşümlerin eşiğinde olduğuna işaret ediyor. TEGV olarak biz de bugün eğitim verdiğimiz çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için onların sorumlu karar alma, problem çözme ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmelerine destek oluyoruz. Yakın gelecekte gelişmiş ve sürdürülebilir toplumların, karşılaştıkları sorunlara mantığa ve bilime dayalı çözümler üretebilen bireylerden oluşan toplumlar olacağına inanıyoruz."

Haberin Devamı