Eğitim - Kariyer İptal edilen KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen KPSS sınav tarihleri belli oldu mu? Yeni ÖSYM takvimi yayınlandı mı?

İptal edilen KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen KPSS sınav tarihleri belli oldu mu? Yeni ÖSYM takvimi yayınlandı mı?

Paylaş
İptal edilen KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen KPSS sınav tarihleri belli oldu mu? Yeni ÖSYM takvimi yayınlandı mı?

31 Mart’ta bir milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleşen KPSS Lisans sınavı iptal edildi. Sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin iddianın ardından Cumhurbaşkanı DDK’ye inceleme talimatı verdi, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy KPSS lisans sınavının iptal edildiğini Ağustos ayında gerçekleşecek KPSS oturumlarının ise ertelendiğini duyurdu. Peki, İptal edilen KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen KPSS sınav tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

KPSS lisans sınavında sorulan soruların bir yayınevinin dene sorularıyla aynı olduğunun ortaya çıkması sonucu başlatılan soruşturma günden güne derinleşiyor. ÖSYM Başkanı Ersoy ilk olarak gerçekleşen sınavın iptal edildiğini ve yapılacak sınavlarında ertelendiğini duyurdu. Devlet memuru olmak için aylardır hazırlık yapan adaylar ise şimdi, yeni ÖSYM takvimini beklemeye başladı…

Haberin Devamı

YENİ ÖSYM TAKVİMİ YAYINLANDI MI?

KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin başlatılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş, hem de 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumlar ertelenmiştir." dedi.

YENİ ÖSYM TAKVİMİ YAYINLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Ersoy, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir."

"Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Haberin Devamı

Şu an için iptal edilen KPSS lisans sınavının ve ertelenen KPSS oturumlarının ne zaman yapılacağı belli değil. 17 Eylül’de açıklanan ÖSYM takvimi ile sınav tarihlerinin belli olması bekleniyor.