Eğitim - Kariyer 'Kadın yönetici sayısı az'

'Kadın yönetici sayısı az'

Paylaş
'Kadın yönetici sayısı az'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Altınbaş Üniversitesi’nin 4 kadın dekanı, akademi ve iş dünyasında kadının yerini değerlendirdi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leyla Ateş: Altınbaş Üniversitesi, bana dekan olma fırsatını verdi ama bir kadın olarak kendinizi ispatlamak için daha çok çalışmanız gerektiği bir gerçek. Devlet, çalışan kadına çocuğunu güvenle teslim edebileceği bir kreş sistemi sağlamalı.

Haberin Devamı

İİSB Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen: Üst düzey yönetici olmak ağır bir iş, ancak erkek diğer rollerinden sıyrılarak buna konsantre olabiliyor. Kadının kariyerinde ilerlemesi, bir şeylere rağmen gerçekleşen bir durum.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özsoy: Kadınların yoğun çalıştığı sektörlere baktığımızda, kadın yönetici oldukça az. Türkiye’de çalışan kadın oranı, OECD ülkeleri arasında yüzde 29 ile en düşük seviyelerde.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Perdahcı: Türkiye’de kadın sanatçılar üretimin her alanında sıra dışı mücadelelerle kendilerini var ettiler. Güzel sanatlar fakültelerinde kadın öğrencilerimizin giderek artması umut verici.