Eğitim - Kariyer Kahramanmaraş, Elbistan, Niğde, Malatya çevresinde okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi?

Kahramanmaraş, Elbistan, Niğde, Malatya çevresinde okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi?

Paylaş
Kahramanmaraş, Elbistan, Niğde, Malatya çevresinde okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi?

Kahramanmaraş, Elbistan, Niğde, Malatya çevresinde yaşan pek çok öğrenci ve okulların tatil olup olmadığı konusunda valilikten resmi açıklama bekliyor. Yoğun kar yağışı 10 Mart itibariyle yurt genelinde etkisini göstermiş ve 20’den fazla ilde okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti. Peki, bugün okullar tatil mi? Valilikten resmi açıklama geldi mi?

Yoğun kar yağışı İstanbul ve birçok ilde bugünden itibaren etkisini kaybederken milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapacak. Ancak Kahramanmaraş, Elbistan, Niğde, Malatya çevresindeki illerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları devam ediyor. Pek çok ilin valiliklerinden yapılan resmi açıklama ile okulların bugün de (14 Mart) tatil edildiği açıklandı. İşte bugün okulların tatil olduğu iller…

Haberin Devamı

14 MART OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

BİTLİS

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle, Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde; her tür resmi ve özel okullarımızda 14 Mart Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verilmiştir" denildi.

GİRESUN

Giresun Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

RİZE

Rize merkez ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle daha ara verildi.

ADIYAMAN

Adıyaman merkeze bağlı köy ve beldelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

ORDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

KASTAMONU

Kastamonu’nun 5 ilçesinde kar yağışı sebebiyle 14 Mart Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildi. Yapılan açıklamada, Küre ve İnebolu ilçelerinde tüm okullar tatil edildiği ifade edilirken Bozkurt, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime bir gün ara verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verildi.

MALATYA

Malatya’da kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 8 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yazıhan ilçeleri genelinde 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

TRABZON

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmî ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmî ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

MARDİN

Mardin’de olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edildi.

MUŞ

Muş Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

AĞRI

Ağrı’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’da bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Tutak ilçelerindeki köy okullarında ve taşımalı eğitim gören öğrencileri kapsayacak şekilde eğitime 1 gün ara verildi.

HATAY

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullar, bugün tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, kentte devam eden kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle merkez ve ilçelerdeki tüm kurumlarda eğitime bugün için ara verildiğini duyurdu. Valilik, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

IĞDIR

Iğdır'da etkili olan kar yağışı sonrası Tuzluca ilçe merkezi ve köyleri ile kent merkezine bağlı bazı köylerde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tuzluca ilçesine bağlı Pirli ve Yeniköy İlkokulları hariç tüm köy ve ilçe merkezindeki okullar ile kent merkezine bağlı Gürpınar, Alibeyköy, Mezra, Alikoçak, Karaçomak, Kervansaray, Pınarbaşı, Taşlıca ve Kızılkule köylerinde bugün eğitim yapılmayacağı bildirildi.

SİNOP

Sinop il ve ilçelerinde tüm resmi ve özel okullarda beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Mart 2022 tarihinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.