Eğitim - Kariyer KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 KPSS lisans sınav soru ve cevapları yayınlandı!

KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 KPSS lisans sınav soru ve cevapları yayınlandı!

Paylaş
KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 KPSS lisans sınav soru ve cevapları yayınlandı!

KPSS lisans sınavı 31 Temmuz Pazar günü 81 ilde 1 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleşti. Sabah 10.15;’te başlaya sınavda adaylara Genel Yetenek-Genel Kültür alanından 120 soru yöneltildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile KPSS lisans sınav soru ve cevapları yayınlandığı duyuruldu. Peki, KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2022 KPSS lisans sınav soru ve cevapları ile KPSS lisans sonuç açıklanma tarihi…

KPSS lisans sonuçları hafta sonu sınava katılım sağlayan adaylar kadar aileleri tarafından da merakla bekleniyor. Tek oturum şeklinde gerçekleşen sınava yurt genelinde üniversite mezunu 1 milyon 398 bin 728 kişi başvuru yaptı, bunlardan 93 bin 53'ü sınava katılım sağlamadı. Sınav sonuçlarını merak eden adaylar ise sınavın ardından 2022 KPSS lisans sınav soruları ve cevapları ile “KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı…

Haberin Devamı

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS lisan sınavı sonuçları ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2 Eylül 2022 tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr resmi internet sitesi adresinden açıklanacak.

Sınav sonuçlarının yer aldığı internet adresinde adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış sorular belirlenecek. Ayrıca adaylar için sınav sonuç belgesi basılmayacak.

KPSS’YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Dört yıllık fakülte mezunlarının katıldığı KPSS lisans sınavına 1 milyon 398 bin 728 kişi başvuru yaptı, bunlardan 93 bin 53'ü sınava katılım sağlamadı.

KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

31 Temmuz Pazar günü gerçekleşen 2022 KPSS lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ile soru ve cevaplarının bir kısmı ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yayımlandı.

Haberin Devamı

KPSS LİSANS GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR SORU VE CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

KPSS LİSANS EĞİTİM BİLİMLERİ SORU VE CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN