Eğitim - Kariyer KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) başvuruları ne zaman başlıyor? 2022 KPSS başvuru tarihleri ne zaman?

KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) başvuruları ne zaman başlıyor? 2022 KPSS başvuru tarihleri ne zaman?

Paylaş
KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) başvuruları ne zaman başlıyor? 2022 KPSS başvuru tarihleri ne zaman?

KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) sınavlarına girmeye hazırlanan adaylar başvuru tarihlerini araştırıyor. 2022 KPSS’nin ilk ayağı olan lisans sınavı 31 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek. Devlet memuru olabilmenin yolu açan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na her yıl yüzbinlerce aday katılım gösteriyor. Peki, KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) başvuruları ne zaman başlıyor? İşte 2022 KPSS başvuru tarihleri…

KPSS ön lisans ve lise (ortaöğretim) başvuruları için adayların gözü ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrilmişti. Kurum tarafından yapılan açıklama ile 2022 KPSS başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ön lisans mezunları için ağustos ayında, lise yani ortaöğretim mezunları için ise eylül ayında başlayacak. İşte 2022 KPSS tarihleri hakkında bilinmesi gereken detaylar…

Haberin Devamı

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI Ne ZAMAN BAŞLIYOR?

İki yıllık üniversite mezunlarının katıldığı KPSS ortaöğretim sınavı için başvurular 3 Ağustos ve 15 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yapılacak.

KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

KPSS LİSE (ORTAÖĞRETİM) BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Lise mezunlarının katıldığı KPSS ortaöğretim sınavı için başvurular 1 Eylül ve 13 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM tarafından paylaşılan takvime göre KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım’da yapılacak.

KPSS LİSANS SINAVI 31 TEMMUZ’DA

Üniversite mezunlarının katıldığı KPSS lisans sınavı 31 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek. Saat 10.15’te başlayan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında adaylara 120 soru yöneltilirken, 130 dakika süre verilecek.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS başvurusu yapacak aday belirlenen tarih aralığında ÖSYM Aday İşlemleri sayfasına şifresi ile ya da e-devlet aracılığıyla giriş yapar.

Haberin Devamı

Adından açılan sayfada hangi sınava başvuru yapılmak istendiği seçilir.

Bu aşamanın ardından sistemin yönlendirmeleri takip edilerek başvuru işlemleri tamamlanırken, sistemde geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise öncelikle bir ÖSYM merkezine giderek fotoğraf güncellemesi yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilir.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından adayın başvuru ücretini ödemesi gerekmektedir. Başvuru yapan ancak başvuru ücretini ödemeyen adayın başvurusu değerlendirilmeyecektir.