Eğitim - Kariyer KYK borç sorgulama sayfası (e-devlet)! KYK borçlarının silinmesi için başvuru yapmak gerekli mi? Herkesin KYK borcu silinecek mi?

KYK borç sorgulama sayfası (e-devlet)! KYK borçlarının silinmesi için başvuru yapmak gerekli mi? Herkesin KYK borcu silinecek mi?

Paylaş
KYK borç sorgulama sayfası (e-devlet)! KYK borçlarının silinmesi için başvuru yapmak gerekli mi? Herkesin KYK borcu silinecek mi?

KYK borç sorgulama sayfası (e-devlet) milyonlarca üniversiteli ve mezunu tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin sadece aldıkları kredinin an parasını ödeyeceğini ve enflasyon farkının KYK borçları üzerinden silineceğini duyurdu. Peki, KYK borçlarının silinmesi için başvuru yapmak gerekli mi? Herkesin KYK borcu silinecek mi? İşte detaylar…

KYK borçları e-devlet üzerinden kolaylıkla sorgulanabiliyor. T.C. kimlik numarası ve bireysel şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapan kullanıcılar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sayfası aracılığıyla ne kadar KYK borcu aldıklarını, borçlarını ne kadar ve kaç taksitte ödeyeceği gibi birçok bilgiye ulaşabiliyor. Diğer yandan henüz borç ödemeye başlamayan öğrenciler ve borçlarının bir kısmını ödeyen öğrenciler ise KYK borçlarının silinmesi için başvuru yapmak gerekli mi? Herkesin KYK borcu silinecek mi? araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

HERKESİN KYK BORCU SİLİNECEK Mİ?

18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 milyon öğrenciyi ilgilendiren KYK borç düzenlemesini kamuoyu ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz." İfadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre KYK borçlarının tamamen silinmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak alınan kredinin üzerindeki enflasyon farkı için eklene tutarlar kaldırılacak.

Haberin Devamı

Uygulamadan henüz KYK borcu ödemeye başlamayan öğrencilerle birlikte borçlarını ödemeye devam eden öğrenciler de faydalanacak.

KYK BORÇLARININ SİLİNMESİ İÇİN BAŞVURU YAPMAK GEREKLİ Mİ?

KYK borçlarının üzerindeki enflasyon farkının silinmesine ilişkin nasıl bir uygulama yapılacağına dair henüz net bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte borçların herhangi bir başvuruya gerek kalmadan sistem üzerinden otomatik olarak düşürüleceği tahmin ediliyor.

E-DEVLET KYK BORÇ SORGULAMA SAYFASI

KYK BORÇLARI NEREDEN SORGULANIYOR?

KYK Borçları hem e-devlet üzerinden hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) resmi sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

GİB ÜZERİNDEN KYK BORÇ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN