Eğitim - Kariyer KYK borçları silinecek mi? KYK borçları son dakika gelişmeleri neler? KYK kredi borçlarına af gelir mi?

KYK borçları silinecek mi? KYK borçları son dakika gelişmeleri neler? KYK kredi borçlarına af gelir mi?

Paylaş
KYK borçları silinecek mi? KYK borçları son dakika gelişmeleri neler? KYK kredi borçlarına af gelir mi?

KYK borçları pek çok öğrencinin gündeminde yer almaya devam ederken hükümetten de konuyla ilgili açıklamalar geliyor. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu açıklamasında Kabine toplantısını işaret etmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da konuyla ilgili çalışmalarını tamamladığı duyuruldu. Haberin ardından ‘KYK borçları silinecek mi?’ ve ‘KYK kredi borçlarına af gelir mi?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakanlığın KYK borçları ile ilgili kapsamlı çalışmasını tamamladığı belirtildi. Heyecan uyandıran açıklamada gençlerin mağduriyet yaşamaması için yapıcı bir çözüm hazırlandığının altı çizildi. Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçları son dakika gelişmeleri neler? KYK kredi borçlarına af gelir mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

KYK borçları ile ilgili en önemli açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan geldi. Bakan Kasapoğlu açıklamasında;

"351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. 

 Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık.

Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak.” İfadelerini kullandı.

KYK BORÇLARI SON DAKİKA GELİŞMELERİ NELER?

Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı KYK kredi borçları ile ilgili uzun bir süredir sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla KYK kredi borçları ile ilgili çalışmanın hızlandırılarak 2022-2023 akademik yılı Güz Dönemine kadar tamamlanmasını istedi.

İlgili konunun siyasi bir malzeme aracı olmaması amacıyla çalışmaların kamuoyuna duyurulmadan devam ettiğini belirten yetkililer, bakanlığın kapsamlı bir çalışma yürüterek bu süreçte gençlerin mağduriyet yaşamamaları için yapıcı bir çözümün hazırlandığını belirtti.