Eğitim - Kariyer MEB LGS 1. nakil sonuçlarına nereden bakılır? 2. nakil başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 1. nakil sonuçları öğren!

MEB LGS 1. nakil sonuçlarına nereden bakılır? 2. nakil başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 1. nakil sonuçları öğren!

Paylaş
MEB LGS 1. nakil sonuçlarına nereden bakılır? 2. nakil başvuruları ne zaman başlayacak? LGS 1. nakil sonuçları öğren!

LGS 1. nakil sonuçları 1 Ağustos Pazartesi günü itibariyle açıklandı. LGS merkezi yerleştirme sonucunda herhangi bir liseye yerleşemeyen veya yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrenciler 25-29 Temmuz tarihleri arasında yeniden tercihte bulunmuştu. MEB tarafından yapılan açıklama ile LGS 1. nakil sonuçları sayfası erişme açılırken, gözler 2. nakil başvurularına çevrildi.

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (2022 LGS) kapsamında ilk olarak sınava katılan öğrencilerin puanları sonra da yaptıkları tercihler doğrultusunda yerleştikleri liseler açıklanmıştı. Son olarak ilse MEB LGS 1. nakil sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre herhangi bir liseye yerleşemeyen veya yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen adaylar 2. nakil başvuru tarihleri içerisinde yeniden tercihte bulunacak...

Haberin Devamı

MEB LGS 1. NAKİL SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

MEB LGS 1. nakil sonuçları “sonuc.meb.gov.tr” internet adresi üzerinden açıklandı. Öğrenciler bu adres üzerinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleri ile sayfada bulunan güvenlik kodunu gördükten sonra 1. nakil sonuçlarını görebilecekler.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan nakil takvimine göre yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurular 1-05 Ağustos 2022 tarihleri arasına yapılacak. 2. nakil sonuçları ise 8 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2. nakil başvuruları öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

2022 LGS NAKİLLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.