Eğitim - Kariyer LGS 2. nakil sonuçları MEB sayfası! Lise 2. nakil başvuru sonuçlarına nereden bakılır? Liseye yerleşemeyenler ne yapacak?

LGS 2. nakil sonuçları MEB sayfası! Lise 2. nakil başvuru sonuçlarına nereden bakılır? Liseye yerleşemeyenler ne yapacak?

Paylaş
LGS 2. nakil sonuçları MEB sayfası! Lise 2. nakil başvuru sonuçlarına nereden bakılır? Liseye yerleşemeyenler ne yapacak?

LGS 2. nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrenciler 1-5 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini tamamlamıştı. Bugün MEB tarafından yapılan açıklama ile LGS 2. nakil sonuçlarının erişime açıldığı duyuruldu. Peki, Lise 2. nakil başvuru sonuçlarına nereden bakılır? İşte detaylar…

LGS 2. nakil sonuçları 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü itibariyle açıklandı. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sayfası üzerinden T.C. kimlik numaraları ve doğrum tarihi bilgileri ile sistem üzerinden giriş yaparak lise nakil başvuru sonuçlarını görebiliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada LGS 2. nakil sonuçlarında de bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin durumunu da açıkladı. İşte Lise 2. nakil başvuru sonuçları hakkında merak edilen detaylar…

Haberin Devamı

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

Merkezi yerleştirme LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen veya yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen adaylar 1-5 Ağustos tarihleri arasında yeniden tercihte bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü LGS 2. nakil sonuçları MEB sayfası üzerinden açıklandı.

LİSE 2. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Lise 2. nakil başvuru sonuçları www.meb.gov.tr  ve aşağıda verdiğimiz link üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrencinin doğum tarihi bilgilerinin girilmesinin ardından öğrenilebilecek.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI MEB SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK? 3. TERCİH OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS 2. nakil başvurularının açıklandığını duyurmasının yanı sıra 2022 LGS yerleştirmeleri hakkında da detayları kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

LGS 2. nakil sonuçlarının açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını bildiren Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini söyledi.

Bakan Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacağını ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı…