Eğitim - Kariyer LGS 2022’de kaç kişi full yaptı? LGS birincisi bu yıl kim oldu? Kaç kişi tam puan aldı? Birinciler hangi şehirde?

LGS 2022’de kaç kişi full yaptı? LGS birincisi bu yıl kim oldu? Kaç kişi tam puan aldı? Birinciler hangi şehirde?

Paylaş
LGS 2022’de kaç kişi full yaptı? LGS birincisi bu yıl kim oldu? Kaç kişi tam puan aldı? Birinciler hangi şehirde?

LGS birincisi bugün pek çok öğrenci, öğretmen ve veli tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl LGS’ye 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi. 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla kız öğrencilerin sınavda daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Peki, LGS birincisi kim oldu? 2022 Liselere Geçiş Sınavı birincileri kimler? Kaç öğrenci tam puan aldı? Birinciler hangi şehirde? İşte detaylar…

2022 LGS sınavı 5 Haziran Pazar günü yurt genelinde yapıldı. İki oturum şeklinde gerçekleşen sınavda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik ve fen bilimleri testlerinde sorular yöneltildi. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından kaç öğrencinin tam puan aldığı ve sınavın başarı oranları ortaya çıktı. Şimdi gözler 2022 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) birincilerine çevrildi…

Haberin Devamı

KAÇ ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı yüzde 56,04 ile 200-299 oldu.

LGS ile ilgili raporda öğrencilerin cinsiyetleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlar da incelendi. Elde edilen bulgular; önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

Haberin Devamı

LGS BİRİNCİSİ KİM OLDU?

2022 LGS sonuçları açıklandı ve 193 öğrencinin tam puan aldığı ortaya çıktı. Ancak şu an için sınavda kimlerin birinci olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.