Eğitim - Kariyer LGS giriş yerleri açıklandı mı ? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2022

LGS giriş yerleri açıklandı mı ? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2022

Paylaş
LGS giriş yerleri açıklandı mı ? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2022

LGS sınav giriş yerleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesi üzerinden açıklandı. 5 Haziran Pazar günü binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek 2022 Lise Giriş Sınavı için öğrenciler, LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı üzerinden bilgilerine ulaşabilecek…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile 2022 LGS giriş yerleri öğrencilerin erişimine açıldı. Hayalindeki lisede eğitim alabilmek için aylardır hazırlıklarına devam eden öğrenciler, sınav giriş belgelerini alarak hazırlıklarını tamamlıyor. İşte LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve 2022 LGS sınavına ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

LGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI 2022?

2022 Liselere Giriş Sınavı (LGS) için sınav giriş yerleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sayfası üzerinden açıklandı.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN NASIL ALINIR?

Yukarıda verdiğimiz linke tıkladığınızda Milli Eğitim Bakanlığı’nı sitesine ulaşmış olacaksınız. Karşınıza çıkan sayfada öğrencinin kimlik numarası, doğum tarihi ve ekranda yer alan güvenlik kodunun girilmesinin ardından sınav giriş belgesini görüp indirebilirsiniz.

LGS NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Yurt genelinde binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek 2022 LGS sınavı 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav iki oturum halinde olurken, ilk oturum saat 09:30’da ikinci oturum ise 11:30’da başlayacak.

LGS’DE KAÇ SORU SORULACAK?

Sabah 09:30’da başlayan ve 75 dakika sürecek ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru yöneltilecek.

Haberin Devamı

Saat 11:30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek ikinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilecek.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.