Eğitim - Kariyer LGS sınavı ne zaman 2022? LGS saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek, saat kaçta bitecek?

LGS sınavı ne zaman 2022? LGS saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek, saat kaçta bitecek?

Paylaş
LGS sınavı ne zaman 2022? LGS saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek, saat kaçta bitecek?

LGS 2022 sınavı için binlerce öğrenci aylardır hazırlık yapıyor. İstedikleri lisede öğrenim görebilmek isteyen 8. sınıf öğrencileri uzun bir maratonun sonuna geldi. Sınav giriş belgelerine geçtiğimiz hafta erişim sağlanırken, hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler LGS sınavı için artık saatleri saymaya başladı. Peki, LGS ne zaman, saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek, saat kaçta bitecek? İşte ayrıntılar…

Liselere Geçiş Sınavı (LGS 2022) 81 ilde binlerce 8. Sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler aldıkları puanla liselere yerleşecek. Bu kapsamda hem öğrenciler hem de veliler LGS sınavının saat kaçta başlayacağı, kaç saat süreceği ve saat kaçta biteceğini araştırıyor…

Haberin Devamı

LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 5 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleşecek.

LGS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, NE KADAR SÜRECEK, SAAT KAÇTA BİTECEK?

5 Haziran Pazar günü yapılacak LGS sınavı iki oturum şeklinde olacak. İlk oturum saat 09:30’da ikinci oturum 11:30’da başlayacak.

Saat 09:30’da başlayacak ilk oturumda, öğrencilere Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru yöneltilecek ve soruları çözmeleri için 75 dakika süre verilecek.

Böylelikle 2022 LGS sınavının ilk oturumu saat 10:45’te son bulacak.

45 dakikalık aranın ardından öğrenciler saat 11:30’da LGS’nin ikinci oturumuna başlayacak. Matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru yöneltilen oturumda öğrencilere 80 dakika süre verilecek.  Saat 12:50’de 2022 LGS sınavı sona ermiş olacak.

Haberin Devamı

2022 LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

2022 LGS sınav giriş belgeleri, geçtiğimiz hafta MEB tarafından yapılan duyurunun ardından öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler LGS sınavına kendi okullarında girerken, sınav giriş belgeleri ile sınava girecekleri bina, salon ve sıra bilgilerin öğrendi.

Sınav giriş belgesi olmayan öğrencilerin sınava girmesi mümkün olmayacağı için tüm adayların sınavdan önce "www.meb.gov.tr" internet adresi ve e-Okul üzerinden belgelerini almaları konusunda uyarıda bulunuldu.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN