Eğitim - Kariyer LGS Tercihleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

LGS Tercihleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

Paylaş
LGS Tercihleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

2022 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler LGS tercihlerine çevrildi. 5 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi sınavına 1 milyonun üzerinde öğrenci katılmıştı. Sonuçların açıklanmasıyla öğrenciler yerleşmek istedikleri okulları araştırmaya başladı. Peki, LGS Tercihleri ne zaman yapılacak? 2022 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

LGS tercihleri için gözler MEB’den gelecek açıklamaya çevrildi. Öğrenciler sonuçlarına göre nitelikli okul olarak da bilinen LGS ile öğrenci alan liseleri tercih etmek için 2022 LGS tercih kılavuzu araştırmaya başladı…

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 LGS sonuçları 30 Haziran Perşembe günü sabah saatleri itibariyle erişime açıldı. Başarı puanlarını öğrenen öğrenciler şimdi tercihler için heyecan yaşamaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı. Öğrencileri tercihlerini 4 Temmuz ile 20 Temmuz tarihleri arasında yapabilecek.

2022 LGS yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz tarihinde açıklanacak. 

 

LGS TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021’e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda puanlarını öğrenen öğrenciler MEB tarafından yayımlanan tercih kılavuzundan da yerleşebilecekleri okulları görebilecek ve tercihlerini buna göre yapabilecek.

LGS kapsamında Merkezî yerleştirme; merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.