Eğitim - Kariyer Lise tercih sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? MEB 2022 LGS tercih sonuç sayfası! 2022 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Lise tercih sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? MEB 2022 LGS tercih sonuç sayfası! 2022 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Paylaş
Lise tercih sonuçlarına nereden ve nasıl bakılır? MEB 2022 LGS tercih sonuç sayfası! 2022 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Lise tercih sonuçları için öğrenciler ve velilerin heyecanlı bekleyişi sona erdi. 5 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen 2022 LGS sınavının sonuçları 30 Haziran Perşembe günü açıklanmış tercihler ise 5 Temmuz itibariyle alınmaya başlanmıştı. 2022 LGS yerleştirme sonuçları 25 Temmuz 2022 Pazartesi sabahı saat 08.30 itibariyle açıklandı. Peki lise tercih sonuçlarına nereden bakılır? İşte yanıtı…

Lise tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, boş kalan kontenjanlara göre ikinci ve üçüncü ek tercihte bulunabilecek. 5 Temmuz’da başlayan 2022 LGS tercihleri 20 Temmuz’da son bulurken, öğrencilerin istedikleri liseye gidebilmeleri için 10 okula kadar tercihte bulabilme hakkı bulunuyordu. Şimdi gözler 2022 LGS yerleştirme sonuçlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takviminde LGS yerleştirme sonuç açıklama tarihini paylaşırken, lise tercih sonuçlarına da nereden bakılacağı belli oldu…

Haberin Devamı

 2022 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

LİSE TERCİH SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Lise tercih sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi olan "http://meb.gov.tr" ile "http://sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden i bakılıyor. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihlerini sonuc.meb.gov.tr adresinde yazan alanan girdikten sonra LGS sınav sonuçlarını görebiliyor. 

MEB LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

LGS SONUÇLARINDA YERŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

25 Temmuz’da açıklanacak lise yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, ikinci ve üçüncü tercih ve nakil dönemlerinde yeniden tercih yapacak. Ancak yine bu tercih dönemlerinde de yerleşemeyen öğrenciler için yerleşme süreci 5. tercihlere kadar uzayacak.

Haberin Devamı

LGS’DEN KAÇ ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı yüzde 56,04 ile 200-299 oldu.