Eğitim - Kariyer Mahmut Ön, yeni okulla büyüyecek

Mahmut Ön, yeni okulla büyüyecek

Paylaş
Mahmut Ön, yeni okulla büyüyecek

Ortaokul ve lise ile faaliyetlerine başlayan Mahmut Ön Eğitim Kurumları, anaokulu ve ilkokul da açacak

Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime başlayan Mahmut Ön Eğitim Kurumları, önümüzdeki eğitim öğretim yılında anaokulu ve ilkokul da açmak için altyapı çalışmalarına başladı.

Fizik öğretmeni Mahmut Ön tarafından kurulan ve 20 yıldır Mahmut Ön Özel Öğretim Kursu adı altında eğitim sektöründe faaliyet gösterirken, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde eğitime katkılarını okul ile bütünleştiren kurum, butik bir anlayışla 210 öğrenciye eğitim veriyor. Sınıflarının maksimum 15 kişilik olduğunu söyleyen kurucu Mahmut Ön, “Eğitim kadromuz eğitim fakültelerinden mezun ve alanlarında en az 5 yıllık tecrübeye sahip uzman öğretmenlerden oluşuyor. Önümüzdeki eğitim yılında anaokulu ve ilkokul için altyapı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Okullarında İngilizce ve Almanca olmak üzere çift yabancı dil eğitimi verdiklerini aktaran Mahmut Ön, “Kurumumuzda beşinci sınıflar yabancı dil ağırlıklı ortaokul statüsündedir. Öğrencilerimiz haftada 18 saat İngilizce eğitimin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak haftalık 4 saat Almanca eğitimi görüyorlar” ifadesini kullandı.

Erken kayıt olana avantaj

Her kurumda olduğu gibi kendilerinde de erken kayıt avantajlarının mevcut olduğu bilgisini paylaşan Mahmut Ön, “Kurumumuzda erken kayıt avantajları Şubat ayında başlıyor.

Nisan ayı sonuna kadar yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir indirim uyguluyoruz. Ayrıca Mart ve Nisan aylarında kurumumuzda bursluluk sınavı hazırlanıyor, başarı sıralamasına göre ekstra bir indirim veya burs hak ediyorlar” açıklamasını yaptı. Mahmut Ön, okullarının açılışından bugüne, basketbolda ilçe birinciliği, yüzmede il ve ilçe birincilikleri, okçulukta Türkiye birinciliği ve aynı dönem il birinciliklerinin bulunduğu bilgisini de paylaştı.

Türkiye’nin en köklü okullarından olan ve 147’inci yılını kutlayın Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi, öğrencilerine çift diploma ile mezun olabilme şansı veriyor.

Türk Müfredatı ve İtalyan Müfredatı olmak üzere iki eğitim programı uygulayan kurumda tercih eden öğrenciler 9’uncu sınıftan itibaren İtalyan eğitim sistemine göre not değerlendirmesinden geçerek İtalyan karnesi de alıyor ve 12’nci sınıfın sonunda Türk Milli Eğitim Diploması ile birlikte ‘Maturita’ (İtalyan Diploması) almaya hak kazanıyor.



İtalya’ya gezi düzenliyor

Topluma ve çevresine duyarlı, kendine güvenen, çok lisanlı, çok kültürlü, insan sevgisi olan, ülkesine ve milletine hayırlı, dünya vatandaşı gençler yetiştirmeyi amaç edinen okul, takip ettiği uluslararası projelerde başarılar elde ediyor.

Milano Bocconi Üniversitesi Matematik Oyunları yarışmasının Türkiye ayağında defalarca dereceye giren Galileo’lu öğrenciler ülkelerini İtalya’da uluslararası platformda temsil etmenin gururunu yaşıyor.

Yaşayarak öğretmenin önemine inanan Galilei Lisesi’nde, Galileo Galilei Projesi kapsamında okulda gerçekleşen “Galilei’li Günler” etkinliğinde bir hafta boyunca sergiler, seminerler, konferanslar ve yarışmalar gerçekleştiriliyor ve öğrencilerin yaşayarak öğrenmeleri amacı ile “Galileo’nun İzinde” projesiyle bir hafta İtalya’ya yapılan geziyle Galileo’nun tüm hayatı takip ediliyor. Galileo Galilei İtalyan Lisesi, her sene, Türkiye’de ve İtalya’da en prestijli üniversitelere öğrenciler göndermesiyle de dikkat çekiyor.

Kalitesini ödüllendirdi

Uyguladığı eğitimle, öğrettiği yüksek düzeyde İtalyanca diliyle, yaptığı projelerle, çeşitli aktiviteleriyle uluslararası platformlarda kendini daima geliştirmeyi hedef edinen kurum, eğitim kalitesiyle de öne çıkıyor.

Dünyanın önde gelen kalite değerlendirme kuruluşu Business Initiative Directions (BID) tarafından Altın Katagori’de Uluslararası Dünya Kalite Ödülü’ne layık görülen Galileo Galilei İtalyan Lisesi, 2016 Eylül ayında İsviçre’nin Cenevre şehrinde ödülünü aldı. Örnek çalışmalar, yenilikçilik, eğitim kalitesi dikkate alınarak verilen bu ödül Galilei İtalyan Lisesi’nin doğru yolda ilerlediğini gösteren bir kanıtı olarak gösteriliyor

Haberin Devamı