Eğitim - Kariyer MSÜ 2022 sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı kaç dakika sürüyor?

MSÜ 2022 sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı kaç dakika sürüyor?

Paylaş
MSÜ 2022 sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı kaç dakika sürüyor?

MSÜ 2022 sınavı için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Üniversitesi’nden yapılan açıklama ile sınav yerleri belli olurken, sınav giriş belgeleri de öğrencilerin erişimine açıldı. Arık sınav için son hazırlıklar yapılırken, MSÜ 2022 sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? Milli Savunma Üniversitesi sınavı kaç dakika sürüyor? araştırmaları da yoğunluk kazandı…

MSÜ sınavı sonuçlarına göre adaylar iki yıllık ve 4 yıllık bölümlere yerleşebilirken, alınan sınav sonuçları sadece bu yıl için geçerli olabilecek ve adaylar bu puanları yükseköğretim kurumlarına geçişlerde kullanamayacak. İşte, MSÜ 2022 sınavı tarihi ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına ilişkin bilinmesi gereken detaylar…

Haberin Devamı

MSÜ 2022 SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

2022 MSÜ sınavı 27 Mart 2022 Pazar günü tüm illerde belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleşecek. Saat 10.15’te başlayan sınav 165 dakika sürecek.

Adaylara sınavda geçtiğimiz yıl temel matematik testinden 40, Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetilmişti.

Diğer yandan sınav sonuçları sadece sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak ve bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, dikey geçiş, yatay geçiş, vb. işlemlerde kullanılamayacak. 

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

MSÜ sınavına başvuruda bulunan adaylar sınava giriş belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile alabilecekler.  

Haberin Devamı

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN