Eğitim - Kariyer MSÜ tercih sonuçları için nefesler tutuldu! 2022 MSÜ yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih sonuçları için nefesler tutuldu! 2022 MSÜ yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
MSÜ tercih sonuçları için nefesler tutuldu! 2022 MSÜ yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercihleri 13 Mayıs tarihinde sona erdi. Milli Savunma Üniversitesi HO ve MYO öğrencisi olmak için tercihte bulunan binlerce öğrenci şimdi nefeslerini tutarak MSÜ yerleştirme sonuçlarını beklemeye başladı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları mülakat sınavları bekliyor…

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2022 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar 18 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Kurumdan yapılan açıklamada 2022 MSÜ sonuçlarının https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresi üzerinden açıklanacağı belirtilirken adaylar da sık sık ‘MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?’ araştırması yapıyor…

Haberin Devamı

2022 MSÜ YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 MSÜ yerleştirme tercih sonuçları 17 Haziran Cuma günü açıklanacak.

MSÜ TERCİH SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresi üzerinden açıklanacak.

MSÜ FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ NASIL OLUYOR?

MSÜ fiziki yeterlilik testinde adaylar parkurda 400 metre koşu, uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks gibi 5 branşta değerlendiriliyor. Bu aşama adaylarda çeviklik, çabukluk ve kondisyona bakılıyor.

Fiziki yeterlilik testi sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilir. "0" puanına itiraz etme hakkına sahip olan adaylar, taleplerini yapılan fiziki test günü içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden sonuç tebliğ komisyonuna iletir. Adayların Fiziki Yeterlilik Testinden geçebilmeleri için 5 branşın 4'ünden en az birer puan almaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

MSÜ MÜLAKATLARI KAÇ GÜN SÜRÜYOR?

MSÜ mülakatlarında ilk gün evrak kontrol, kişilik değerlendirme testi, fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi (FYT) yapılıyor. İkinci gün ise mülakat sınavları yapılıyor ve toplamda 2 gün sürüyor.