Eğitim - Kariyer Öğretmen mazeret tayini tarihleri 2022! MEB öğretmen mazerete bağlı tayin başvuruları ne zaman? (Eş durumu, sağlık, engellilik)

Öğretmen mazeret tayini tarihleri 2022! MEB öğretmen mazerete bağlı tayin başvuruları ne zaman? (Eş durumu, sağlık, engellilik)

Paylaş
Öğretmen mazeret tayini tarihleri 2022! MEB öğretmen mazerete bağlı tayin başvuruları ne zaman? (Eş durumu, sağlık, engellilik)

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenlerin mazerete bağlı tayin başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre, aile birliği (eş durumu) sağlık can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu nedeniyle il içi ve il dışı yer değişikliği için başvurular ağustos ayında yapılacak. İşte 2022 öğretmen mazeret tayini tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu yayınladı. Eş durumu, sağlık, engellilik gibi nedenlerle il içi veya il dışı tayin isteyen öğretmenler birinci aşama başvurularını 5 Ağustos itibariyle yapmaya başlayacaklar…

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN MAZERET TAYİNİ TARİHLERİ 2022

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu yayımladı.

Duyuruya göre mazerete bağlı tayin başvuruları 5 Ağustos’ta başlayacak 11 Ağustos saat 16.00’ya kadar devam edecek.

Tercihlerin yapılması ve onay süreci ise 15-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Tayin başvurularının sonuçları 23 Ağustos’ta açıklanırken, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 24 Ağustos'tan itibaren yapılacak.

KİMLER MAZERETE BAĞLI TAYİN BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar da mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN MAZERET TAYİNİ BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.