Eğitim - Kariyer Okul bahçesinde 14 sınıf

Okul bahçesinde 14 sınıf

Paylaş
Okul bahçesinde 14 sınıf

İstanbul Küçükçekmece Atakent’te bulunan Sardunya Anaokulu, tüm sınıfları bahçeye açılan sıradışı bir mimariye sahip. Sardunya Anaokulu, mimari özelliklerinin yanı sıra çocukların yaratıcılığını arttıran, ruhsal ve fiziksel gelişimlerine destek olan birçok projeyle de dikkat çekiyor.

AÇIK VE YEŞİL MEKANLAR

Haberin Devamı

İstanbul Küçükçekmece’deki Sardunya Anaokulu, yemyeşil kocaman bir bahçeye açılan sınıfları ile nadir rastlanılan bir mimariye sahip. İkili eğitimin uygulandığı Sardunya Anaokulu’nda 14 sınıf buluyor. Her sınıf, kendi balkonundan bahçeye çıkıyor. 24 yıllık bir devlet anaokulu olan Sardunya, açık ve yeşil mekanları ile çocuklara sağlıklı bir eğitim ortamı sunuyor. Orman Okulu ve Eko Okul projelerine de dahil olan okulda, çocuklar birçok bilim ve sanat etkinliği yapıyor.

E-TWINNING PROJELERİ

Proje odaklı bir okul olduklarını söyleyen Fatma Çetinkaya, “Pandemi döneminde ilk e-Twinning projelerine başladık. e-Twinning, uzaktan eğitimin en güzel uygulandığı platform. Daha çok yeşil alan ve yeşil okul ile ilgili e-Twinning projeleri yapıyoruz. Çocuklarımıza 21. yüzyıl yeteneklerini kazandırma hedefiyle projeler üretiyoruz. STEM (Science, Technology, Engineering ve Mathematics) projelerini sürdürülebilir yaşam ile biçimlendirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

360 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Mimari özellikleri, bahçesi ve projeleri ile dikkat çeken Sardunya Anaokulu’nun müdürü Fatma Çetinkaya ile bir araya geldik. Okul hakkında bilgi veren Fatma Çetinkaya, “Okulumuzda; 3, 4 ve 5 yaş grubundan toplam 360 öğrenci eğitim alıyor. Bir sınıfta maksimum 18 öğrenci bulunuyor. Kapalı alandan çok açık alanımız mevcut. İkili eğitim veren bir anaokuluyuz ama çalışan velilerin çocuklarına yönelik tasarım beceri atölyelerimiz de var” dedi.

ÖZEL EĞİTİM SINIFI

Sardunya Anaokulu öğretmenlerinin dört projesi de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimde İyi Örnekler programına seçildi. Projelerden biri de kaynaştırma (özel eğitim) öğrencileri için yapılan 40’a yakın malzeme üretimi çalışması. Sardunya Anaokulu’nda kaynaştırma öğrencileri için destek eğitim odası bulunuyor ve burada yedi çocuğa özel eğitim veriliyor. Kaynaştırma öğrencileri için materyal bulmakta zorlandıklarına değinen Fatma Çetinkaya, projenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

E-TWINNING NEDİR?

Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, birlikte projeler yapabileceği çevrimiçi bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Projelerde, teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı isteniliyor. eTwinning, öğretmenlere mesleki gelişim olanağı sağlarken, öğrencilerin de teknolojiyi kullanma becerisini artırıyor.

Haberin Devamı