Eğitim - Kariyer ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son günler…

ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son günler…

Paylaş
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son günler…

ÖSYM, 2022 YKS tercih tarihlerinin de yer aldığı takvimini yayımladı. 18-19 Haziran tarihlerinde AYT-TYT-YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşen 2022 YKS sınavının sonuçları 18 Temmuz’da açıklanmış, adaylar 27 Temmuz tarihi itibariyle de üniversite tercihleri alınmaya başlanmıştı. Peki, 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ikinci ek tercihlerini yapacak. Yerleşen adayların ise üniversite kayıtları için hazırlıkları başlayacak. Ağustos ayının ilk günleri geride kalırken, adayların üniversite tercihlerinde son günlere gelindi. Cuma günü itibariyle ilk yerleştirmeler için tercih ekranı kapanacak…

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2022 YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

YKS TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

YKS tercihlerini adaylar kendileri online olarak yapacak. osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giren adaylar YKS tercih kılavuzunda yer alan puan ve başarı sıralamalarına göre 24 tercihte bulunabilecekler.

Diğer yandan YÖK Atlas tercih robotu, lisans ve ön lisans tercihinde bulunacak adaylara tercih yapmada kolaylık sağlıyor.

27 Temmuz’da başlayan tercihler 5 Ağustos’ta sona erecek. Ancak tercihlerini ilk günlerde yapan adaylar 5 Ağustos’tan önce fikir değiştirmeleri durumunda tercihlerini değiştirebilecek. Adaylar en fazla 24 tercih yapabilirken istemeleri durumunda tüm tercih haklarını kullanmak zorunda olmayacaklar.

Haberin Devamı

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercihleri 5 Ağustos’ta sona erecek ancak tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer alacaktır.  

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıt tarihleri, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklanacak. Adayların belirtilen tarihlerde üniversite kayıtlarını tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar belli olacak ve sonrasında üniversite ikinci ek tercihleri başlayacak.