Eğitim - Kariyer Pazartesi (Bugün) okullar tatil mi? 14 Mart okullar var mı açıklama yapıldı mı? Hangi illerde yarın okullar tatil?

Pazartesi (Bugün) okullar tatil mi? 14 Mart okullar var mı açıklama yapıldı mı? Hangi illerde yarın okullar tatil?

Paylaş
Pazartesi (Bugün) okullar tatil mi? 14 Mart okullar var mı açıklama yapıldı mı? Hangi illerde yarın okullar tatil?

Pazartesi okullar tatil mi? Bugün 14 Mart okullar açık mı? ve Hangi illerde okullar tatil? gündemdeki yerini koruyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle başta İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve daha birçok ilde valilik açıklamasıyla okullar tatil edilmişti. Tatilin sona ermesinin ardından milyonlarca veli ve öğrenci okulların durumunu merak ediyor. Gelen son dakika haberine göre bazı illerde okulların tatil edildiği duyuruldu...

Meteoroloji tarafından günler öncesinden uyarısı yapılan aybar kar fırtınası 10 Mart tarihi itibariyle etkisini gösterdi. Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler de dahil olmak üzere yirmiyi aşkın ilde tüm okullar 10-14 Mart tarihleri arasına tatil edildi. Peki, pazartesi okullar tatil mi?Bugün 14 Mart okullar açık mı? Hangi illerde okullar tatil? İşte yanıtı...

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA YARIN KAR YAĞACAK MI?

İstanbul’da kar yağışı 10 Mart Perşembe gecesi itibariyle etkisini gösterdi. Hafta sonu şiddetini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle alınan önlemler devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlü tarafından son paylaşılan bilgilere göre kar yağışı İstanbul da etkisini azaltsa bile devam edecek. Gün boyu kentin farklı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Ancak Salı günü itibariyle kar yağışının etkisini tamamen kaybetmesi bekleniyor.

OKULLAR PAZARTESİ TATİL Mİ?

İstanbul Valiliği, meteorolojinin yaptığı uyarılar doğrultusunda kent genelinde bir dizi önleme imza attı. Bu kapsamda şehir genelindeki tüm okulların 10-14 Mart tarihleri arasında kapalı olacağı duyuruldu. İstanbul’un ardından Kocaeli, Sakarya ve Konya olmak üzere ülkenin pek çok ilinden kar tatili kararları geldi.

Haberin Devamı

Ancak okullarda alınan kar tatili kararı sadece 10-14 Mart arası için geçerli oldu.

Dün akşam saatlerinde gelen son dakika haberiyle, Bitlis, Giresun ve Rize'de olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle okullar Pazartesi günü tatil edildi.

Bu kapsamda bir son dakika açıklaması gelmemesi halinde diğer illerde 14 Mart Pazartesi günü okulların açık olması ve faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili bir gelişme yaşanması halinde haberimizde bulabilirsiniz.