Eğitim - Kariyer Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu nereden yapılıyor? Şartları neler? Sağlık Bakanlığı mülakatsız işçi alımı başvuruları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu nereden yapılıyor? Şartları neler? Sağlık Bakanlığı mülakatsız işçi alımı başvuruları ne zaman?

Paylaş
Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu nereden yapılıyor? Şartları neler? Sağlık Bakanlığı mülakatsız işçi alımı başvuruları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı engelli personel alımına ilişkin detaylar bizzat Bakan Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere engelli statüsünde 1.356 işçi alınacağını duyurdu. Peki, Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu nereden yapılıyor? Sağlık Bakanlığı mülakatsız işçi alımı başvuruları ne zaman? İşte ayrıntılar…

İş arayışında bulunana engelli vatandaşlar için müjdeli haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, alınacak 1.356 personelin mülakatsız ve kura ile olacağını söyledi. İşte Sağlık Bakanlığı mülakatsız engelli işçi alımı başvuru sayfası ve diğer detaylar…

Haberin Devamı

1356 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında "temizlik görevlisi" olarak istihdam edilmek üzere engelli statüsünde 1.356 sürekli işçi alınacağını duyurdu.

Personel alımı mülakatsız ve noter kurasıyla olacak. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca 1 iş yerine başvuru yapabilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI ENGELLİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?

Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu http://esube.iskur.gov.tr adresinden yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı engelli personel alımı başvurusu için tıklayın

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜLAKATSIZ İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bakan Koca’nın açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı mülakatsız işçi alımı başvuruları 19 Ağustos’a kadar devam edecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımlarında daha önce aranan genel şartlar şu şekilde:

Haberin Devamı
  1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4) ve (6) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.
  2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.
  4. 18 yaşını tamamlamış olmak.
  5. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Ağustos 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
  6. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.
  7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  8. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  9. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.
  10. Engelli sürekli işçi kadroları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde tanımlandığı şekilde sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.