Eğitim - Kariyer Şiir ve politika tutkusu tam burs getirdi

Şiir ve politika tutkusu tam burs getirdi

Paylaş
Şiir ve politika tutkusu tam burs getirdi

Şiirle ilgilenen, yakında bir İngilizce şiir kitabı çıkacak olan lise son sınıf öğrencisi Deha Kılıçkaya, yurtdışı üniversite başvuru makalesini de şiirsel bir dille yazdı. Makalesinde neden şiir yazdığını ve politikaya olan tutkusunu anlattı. Liseyi burslu okuyan Deha, Ivy League üniversitelerinden biri olan Dartmouth College’dan da tam burslu kabul aldı.

Annesi edebiyat öğretmeni, babası kaptan olan 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Deha Kılıçkaya, Amerika’nın en iyi sekiz üniversitesinin dahil olduğu Ivy League’deki Dartmouth College’den tam burslu kabul aldı. SEV Amerikan Koleji’nde de (SAC) burslu okuyan ve IB (International Baccalaureat-Uluslararası Bakalorya) öğrencisi olan Deha Kılıçkaya’nın kazandığı burs; okul, yurt, yemek ve sağlık sigortasının yanı sıra kitap ve çeşitli harcamalarını da kapsıyor.

Haberin Devamı

NOT DA LAZIM TUTKU DA

Başarısının ardında yüksek IB ortalaması ve akademik başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki çalışmalarının büyük rol oynadığını belirten Deha Kılıçkaya, “Başvuran adayların çoğu zaten çok yüksek notlara sahip olduğu için kendinizi diğerlerinden ayırmanız gerekiyor.

Bu noktada essay’de (makale), ilgilendiğiniz alana yönelik tutkunuzu öne çıkaran bir ana tema yaratmak çok önemli. Okullar, başvuran adayları kişiliklerine ve sosyal zekalarına göre de değerlendiriyor” dedi.

ŞİİR KİTABI ÇIKARACAK

Yakında bir İngilizce şiir kitabı çıkacak olan Deha Kılıçkaya, lise boyunca birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı ve ilgilendiği alanlara yönelik stajlar yaptı. Başvurduğu bütün Amerikan üniversitelerine gönderdiği makalelerde şiire ve politikaya ilgisini kendine özgü bir yöntemle anlatan Deha Kılıçkaya, “Şiirsel bir dil ile geçmiş, şimdiki zaman ve geleceği birbirine katarak bir makale oluşturmak, okulların beni ve hedeflerimi tanımasına yardımcı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELECEK PLANLARI

Dartmouth College’da siyaset bilimi ve ekonomi üzerine çift anadal yapmayı hedefleyen Deha, bilgisayar ve felsefe üzerine de dersler almak istiyor. Deha Kılıçkaya, Amerikan üniversitelerini tercih etme sebeplerini de şöyle açıklıyor: “Amerikan üniversiteleri, öğrenciyi bir anadal seçmesi konusunda sınırlamıyor. İkinci senenin sonuna kadar bölüm seçmem gerekmiyor. İstediğim dersleri alıp, ilgi alanlarımı keşfedebileceğim. Gelecekte ne yapacağıma da buna göre karar vereceğim.”