Eğitim - Kariyer Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? Ticaret Bakanlığı hangi branşlarda personel alacak?

Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? Ticaret Bakanlığı hangi branşlarda personel alacak?

Paylaş
Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? Ticaret Bakanlığı hangi branşlarda personel alacak?

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de verdiği ilana göre, farklı branşlarda 524 personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını internet üzerinden yaparken, Ticaret Bakanlığı personel alımında farklı branşlar için farklı sınav süreçleri uygulanacak…

Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı haberi iş arayışında olan vatandaşlarda heyecana neden oldu. Bakanlık tarafından Resmi Gazete’de verilen ilana göre işe alımlar, sözlü sınav, uygulamalı sınav ve KPSS puan sıralaması esas alınarak açıktan atama yolu ile yapılacak. Peki, Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? Ticaret Bakanlığı hangi branşlarda personel alacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

TİCARET BAKANLIĞI HANGİ BRANŞLARDA PERSONEL ALACAK?

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de verdiği ilana göre, personel alımı branş dağılımı şu şekilde olacak;

  • 309 gümrük muhafaza memuru,
  • 41 muayene memuru,
  • 174 büro personeli

Muayene memurlarının alımı sözlü sınavla yapılırken, gümrük muhafaza memurlarının alımında uygulamalı (Fiziki yeterlilik) ve sözlü sınav yapılacak. Ticaret Bakanlığı’na alınacak büro personelleri ise KPSS puan sıralaması esas alınarak açıktan atama yolu ile görevlendirilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı 524 personel alımı başvuruları 15,22 Mart tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını belirtilen tarih aralıklarında Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapabilecekler.

Başvuru sonuçları yapılan değerlendirmenin ardından "www.ticaret.gov.tr" internet adresinin "Duyurular" bölümünde ilan edilecek. Başvuru sonuçları olumlu gelen adayların sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra edilecek. Adaylar, sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

Başarılı olan adayların listesi Bakanlığın sitesinden paylaşılacak. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri, Kariyer Kapısı üzerinden öğrenebilecek.