Eğitim - Kariyer Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi: Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi: Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Paylaş
Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi: Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapıları açıldı. Okula her sene 30 öğrenci kabul edilecek ve Radyo-TV ve Gazetecilik eğitimi verilecek. Sektörün ihtiyacı doğrultusunda öğrenci yetiştirilecek. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, yeni eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek olan okulu anlattı.

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapılarını açmasının ardından, okulun müdürü Atila Ertoğan, Youtube'da Fulya Soybaş’ın konuğu oldu. Ertoğan, Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek alanında tek olan medya lisesiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekleyen eğitim süreçleri ve okulun sağladığı avantajlar da programda paylaşıldı.

Haberin Devamı

Demirören Medya MTAL’in bir devlet okulu olarak Türkiye’nin her yerinden LGS sınav sonucuna göre öğrenci kabul edeceğini söyleyen Atila Ertoğan, “Medya sektörü içinde bir hayal olan bu okul sonunda gerçek oldu. Okula her sene 30 öğrenci kabul edilecek ve Radyo-TV ve Gazetecilik eğitimi verilecek. Sektörün ihtiyacı doğrultusunda öğrenci yetiştirilecek. Duayen gazeteci ve TV habercileri ile programcılar derslere girecek” dedi. Ertoğan, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden “Sektörün kalbindeki ilk ve tek medya lisesi” sözleriyle bahsetti.

Demirören Medya MTAL’in müfredatının duayen gazeteciler ile hazırlandığını ifade eden Ertoğan, “Dünya standartlarında gazeteciler yetiştireceğiz” dedi. Ertoğan, Demirören Medya MTAL’i “Dijital medya, Blockchain- Metaverse konularında AR-GE merkezi” olarak tanımladı.,

Haberin Devamı