Eğitim - Kariyer TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümler neler? TYT sonucuna göre girebileceğim 2 senelik ön lisans bölümler hangileri?

TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümler neler? TYT sonucuna göre girebileceğim 2 senelik ön lisans bölümler hangileri?

Paylaş
TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümler neler? TYT sonucuna göre girebileceğim 2 senelik ön lisans bölümler hangileri?

TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 3 milyonu aşkın adayın katılımıyla gerçekleşen üniversite sınavı TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşmiş, tüm öğrenciler Temel Yeterlilik Testi olan TYT’ye katılırken, diğer oturumlara katılmak kişinin tercihine bırakılmıştı. 2022 YKS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Şimdi ise ‘TYT sonucuna göre girebileceğim 2 senelik ön lisans bölümler hangileri?’ araştırmaları yoğunluk kazandı…

YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç bölümden oluşuyor ve pek çok kişi TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümleri araştırıyor. 27 Temmuz’da başlayacak üniversite tercihleri için ÖSYM önceki gün tercih kılavuzunu yayınladı buna göre adaylar TYT sonucuna göre girebileceği 2 senelik ön lisans bölümleri şimdiden araştırmaya başladı…

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre 2022 YKS tercihleri 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

TYT PUANIYLA ALAN 2 YILLIK ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜMLER NELER?

TYT puanıyla alan 2 yıllık üniversiteler ve bölümlerin de yer aldığı üniversite taban ve tavan puanları ile kontenjanları henüz açıklanmadı.

Diğer yandan ÖSYM ön bilgilendirme amaçlı 19 Temmuz’da tercih kılavuzu yayınladı. Bu kılavuzdan kişi elde ettiği puanla hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceği konusunda bir fikir edinebilmektedir.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN