Eğitim - Kariyer Uğur Okulları'ndan LYS-4 yorumu

Uğur Okulları'ndan LYS-4 yorumu

Paylaş
Uğur Okulları'ndan LYS-4 yorumu

İşte LYS-4 ile ilgili Uğur Okulları Akademik Kurul üyelerinin öğrencilerden aldığı bilgiler ışığında yapmış oldukları değerlendirmeler

Uğur Okulları Akademik Kurul Üyesi Tarih Bölüm Zeynep Ergun:

"Öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre 2017 LYS-4 sınav soruları kolay gelmiştir. LYS-4’ te yer alan tarih soruları, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfların tarih müfredatına uygun olarak, eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Konu dağılımı bakımından önceki yıllarla uyumlu bir sınav olduğu gözlenmiştir. Sorular genelde bilgiye dayalı hazırlanmıştır. Düzenli çalışan bir öğrencinin çok zorlanmayacağı türde sorulardan oluşmuştur. Toplam 44 soru sorulmuştur ve bilgi düzeyini yoklamaya yönelik hazırlanmıştır. Açık uçlu soru, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersinden gelmiştir. Detaylı bilgi içeren soru sayısının az olmasına rağmen soruların bilgiyi ölçücü nitelikte olduğu ifade edilmiş ve sorulardan 5-6 tanesinin ayırt edici nitelikte olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Genel olarak çalışan ve soru kökünü dikkatli okuyan öğrencilerin yapabileceği nitelikte sorular sorulmuştur."

Uğur Okulları Akademik Kurul Üyesi Coğrafya Bölüm Başkanı Davut Gürler:

"Coğrafya-2 sınavında, soruların dört yılın lise müfredatını kapsayacak şekilde hazırlandığı ve her yıl olduğu gibi bu yıl da haritalı sorulara yer verildiği bilgisi paylaşıldı. Kısa cevaplı soru olarak Almanya'da bulunan Kiel Kanalı’nın sorulduğunu öğrendik. Bu sorunun öğrencilerimizin çoğu tarafından da doğru şekilde kodlanmış olduğunu tahmin ediyoruz. Coğrafya-2 sınavının yapılabilirliğinin yüksek olduğunu düşünüyorum."

Uğur Okulları Akademik Kurul Üyesi Felsefe Bölüm Başkanı Gülay Ataç:

"Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre sınav soruları müfredata uygundur. Psikoloji ve Sosyolojide sorular uzun paragraflardan oluşturulmuş, Mantıkta ise işlem ağırlıklı sorulmuştur. Bu da bilginin yanı sıra test tekniği ve zaman yönetimi konularında iyi olmayı gerektirmektedir. Bilgisinden emin olmayanı, zamanı iyi yönetemeyeni eleyecek bir sınavdır. Bu nedenle geçen seneye göre biraz daha zorlayıcıdır. Kısa cevaplı soru, psikoloji dersinin savunma mekanizmaları konusundan gelmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları müfredata uygundur. Önceki yıllarda olduğu gibi paragraf yorumu ve kavram bilgisini sorgulayan niteliktedir."

Haberin Devamı