Eğitim - Kariyer YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM YKS ek tercih sorgulama sayfası

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM YKS ek tercih sorgulama sayfası

Paylaş
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM YKS ek tercih sorgulama sayfası

YKS ek tercih sonuçları, bir üniversiteye yerleşebilmek için tercihte bulunan adaylar tarafından merakla bekleniyor. Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlarını yaptıran öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretim yılına üniversite öğrencisi olarak girecekler. İşte, 2021 ÖSYM YKS ek tercih sorgulama sayfası ve YKS ek tercih sonuçlarında son durum.

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile, ek tercih dönemi 23 Eylül’de sona erdi ve kayıt dönemi 4 Ekim’de başlıyor. Şimdi gözler, “YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusunun yanıtına çevrildi…

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte, ek tercih üniversite kayıtlarının 4-7 Ekim tarihlerinde yapılacağı göz önüne alındığında, YKS ek tercih sonuçlarının 4 Ekim Pazartesi gününden önce açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİHLERİ NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

ÖSYM’den gelen açıklamanın ardından adaylar YKS ek tercih sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

YKS 2. EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yıl YKS, TYT-AYT baraj puanının düşürülmesiyle 140 puan alan öğrencilere de üniversite tercih hakkı doğmuştu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, YKS ek tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan açıklamayla bu öğrenciler de ek tercihlerini yapabilecek.

Haberin Devamı

Şu an için YKS ek tercihlerinin açıklanması ve ek tercih kayıtlarının tamamlanması bekleniyor. Ek tercihlerinin 4-7 Ekim tarihleri arasında yapılacağı göz önüne alındığında, 140 puan alan öğrencilerin, 7 Ekim tarihinden önce ikinci ek tercih işlemlerini yapamayacağı görünüyor.

2021 ÖSYM YKS EK TERCİH SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN