Eğitim - Kariyer 2022 YKS, TYT, AYT, YDT puanı nereden bakılır? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS sonuçları açıkladı!

2022 YKS, TYT, AYT, YDT puanı nereden bakılır? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS sonuçları açıkladı!

Paylaş
2022 YKS, TYT, AYT, YDT puanı nereden bakılır? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS sonuçları açıkladı!

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM sınav takviminde sonuçları 20 Temmuz Çarşamba günü açıklayacağını duyurmuştu. Ancak bu sabah (18 Temmuz Pazartesi) yapılan açıklama ile 2022 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, TYT, AYT, YDT puan ve sonuçlarına nereden bakılır? İşte detaylar…

2022 YKS sınav sonuçları açıklandı. YKS sınavı bu yıl 18 ve 19 Haziran tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleşti. İlk oturum olan TYT’ye 3 milyondan fazla aday katılırken, en çok katılımın gösterildiği sınav AYT oldu. Hayalindeki üniversiteye yerleşmek için ter döken adaylar ÖSYM’den gelecek sonuç açıklamasını bekliyordu. Beklenen haber bu sabah geldi...

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI AÇIKLADI MI?

ÖSYM tarafından kamuoyu ile paylaşılan sınav takvimine göre YKS sonuçlarının 20 Temmuz’da açıklanması bekleniyordu. Ancak ÖSYM bir sürpriz yaparak sınav sonuçlarının açıklanma tarihini erkene aldı ve milyonlarca aday ve ailesinin heyecanla beklediği 2022 YKS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi sabahında açıklandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık.

Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. #yks2022” ifadelerini kullandı.

YKS SONUÇLARINI VE YERLEŞTİRME PUANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 

2022 YKS, TYT, AYT, YDT PUANI NEREDEN BAKILIR?

2022 YKS sınavı kapsamında TYT, AYT ve YDT puanlarının yer aldığı sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi sayfası olan sonuc.osym.gov.tr internet adresinden bakılabiliyor.

Haberin Devamı

Adaylar bu T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra 2022 YKS, TYT, AYT ve YDT puanlarını görebiliyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler şimdi de üniversite tercihlerine çevrildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Aygün “"2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." dedi.