Eğitim - Kariyer YKS tercih kılavuzu 2022! ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanları 2022! Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS tercih kılavuzu 2022! ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanları 2022! Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

Paylaş
YKS tercih kılavuzu 2022! ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanları 2022! Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS 2022 tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi sitesi üçerinden yayınlandı. 18-19 Haziran tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşen 2022 YKS sınavının sonuçları 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü açıklandı. Adaylar tercih yapmak için heyecanla beklerken, ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanlarının yer aldığı kılavuz da adayların erişimine açıldı. Peki, üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2022 yükseköğretim programları ve kontenjanları YKS tercih kılavuzu ve ayrıntıları…

ÖSYM yükseköğretim programları ve kontenjanlarının yer aldığı 2022 YKS tercih kılavuzu yayınlandı. Üç milyonu aşkın aday bu yıl YKS sınavı kapsamında Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) katılmıştı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar puanlarına göre yerleşebilecekleri üniversite ve bölümleri YKS tercih kılavuzundan görebilecek ve üniversite tercihlerini ona göre yapabilecekler…

Haberin Devamı

2022 YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI!

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." İfadeleri kullanıldı.

2022 ÖSYM YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

18 Temmuz Pazartesi günü YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklamada daha bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün üniversite tercihlerinin 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı