Eğitim - Kariyer YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM açıklama yaptı mı? 2022 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM açıklama yaptı mı? 2022 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM açıklama yaptı mı? 2022 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu. 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini tamamlayan adaylar 2022 üniversite yerleştirme sonuçları için ÖSYM’den yapılacak açıklamayı bekliyor. Diğer yandan YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kayıtları 22 Ağustos’ta başlıyor. Peki, YKS tercih sonuçları en zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Adayların 18-19 Haziran tarihlerinde YKS sınavı oturumlarının gerçekleşmesiyle başlayan üniversite maratonu, sınav sonuçlarının açıklanması ve tercihlerin yapılmasıyla devam etti. Şimdi sırada 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması var. Tercih sonuçlarına bir programa yerleşen adaylar, üniversite kayıtlarını yapmaya başlarken, yerleşemeyen adaylar ise 2. tercihlerini yapacak…

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Tercihlerin tamamlanmasının üzerinden yaklaşık bir haftalık bir süre geçmesine rağmen henüz YKS tercih sonuçları açıklanmadı.

2022 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den herhangi bir duyuru gelmedi.

Bununla birlikte üniversite kayıtlarının 22 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak olması ve ÖSYM’nin geçtiğimiz yıllarda tercih sonuçlarını iki haftalık bir sürenin ardından açıklamış olması nedeniyle 2022 YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos 2022 Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında alındı. Öğrenciler heyecanla 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Diğer yandan ÖSYM tarafından paylaşılan takvimle üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre üniversitelerde elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılırken, bireysel yüz yüze üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Üniversite kayıt tarihleri içerisinde başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından istenen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30.12.2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.