Eğitim - Kariyer YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 üniversite yerleştirme sonuç tarihi açıklandı mı?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 üniversite yerleştirme sonuç tarihi açıklandı mı?

Paylaş
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 üniversite yerleştirme sonuç tarihi açıklandı mı?

YKS tercih süreci 5 Ağustos 2022 Cuma günü itibariyle sona erdi. YKS sınavı puan ve başarı sıralamalarını öğrenen üniversite adayları hayatlarında büyük bir öneme sahip olacak üniversite ve bölümleri ÖSYM tercih kılavuzuna göre seçti. Şimdi nefesler tutuldu gözler YKS tercih sonuçlarına çevrildi. Peki, üniversite yerleştirme sonuç tarihi açıklandı mı? İşte detaylar…

Üniversite yerleştirme sonuç tarihi için ÖSYM’den gelecek açıklama heyecanla bekleniyor. Bu yıl üç milyonu aşkın aday YKS’nin TYT oturumuna katıldı. 18 Temmuz’da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar bu sefer de en az sınav kadar önemli olan YKS tercihlerinde ter döktü. Üniversite tercihleri 5 Ağustos’ta sona erdi. Şimdi ise YKS tercih sonuçları merakla bekleniyor…

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Temmuz’da başlayan ve 5 Ağustos Cuma günü sona eren YKS tercihleri için gözle ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrildi. Şu an için üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı.

Diğer yandan ÖSYM tarafından paylaşılan bilgilere göre 2022 üniversite kayıtları Ağustos ayının son haftası itibariyle başlıyor. Aynı zamanda merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerde boş kalan kontenjanların belirlenmesiyle ikinci tercihler başlayacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmeye elektronik üniversite kayıtları 22-24 Ağustos tarihleri arasında, yüz yüze kayıt işlemleri ise 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.

Haberin Devamı

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için Belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.