Eğitim - Kariyer Eğitimciler umutlu sendikalar kaygılı

Eğitimciler umutlu sendikalar kaygılı

Paylaş
Eğitimciler umutlu sendikalar kaygılı

2023 eğitim vizyonu’nu gerçekçi bulan eğitimciler hedeflenen çalışmaların hayata geçmesinin zaman alacağını, fakat umutlu olduklarını söyledi. eğitim Sen ise, çalışmanın eğitimin temel sorunlarını kalıcı olarak çözmeyi hedefleyen bir yaklaşımla hazırlanmadığını savundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm kamuoyunun heyecanla beklediği 2023 Eğitim Vizyonu’nu geçen hafta açıkladı. 2023 Eğitim Vizyonu’na göre, zorunlu ders saat ve çeşitleri azalacak, esnek ve modüler bir ders çizelgesi oluşturulacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılacak, ücretli öğretmenlerin ücretleri artırılacak. Sözleşmeli öğretmenlerin görev süresi 3+1’e düşürülecek. Tüm okullarda Tasarım-Beceri Atölyeleri kurulacak. Müfredat çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına göre düzenlenecek. Eğitimciler 2023 Eğitim Vizyonu’nu değerlendirdi.

Haberin Devamı

UYGULAMA ÖNEMLİ

BİLİŞİM GARAJI KURUCUSU PROF DR. SELÇUK ÖZDEMİR: Dünyadaki eğitim ile ilgili büyük dönüşüme ve kırılmaya Türkiye’nin ayak uydurmasını sağlayacak bir program hazırlanmış. 2023 eğitim vizyonu çocukların kazanacakları bilgi beceri setlerinin yeniden tanımlanması öğretmenlerin durumlarının yeniden değerlendirilmesi ve ölçmenin yeniden belirlenmesiyle ilgili kritik bütün bileşenleri içine alıyor. Buradaki en kritik nokta bakanlığın kağıt üzerinde hazırlamış olduğu bu raporu uygulaması.

KALİTELİ EĞİTİM ÖN PLANDA

BAHÇEŞEHİR UĞUR EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENVER YÜCEL: 2023 eğitim vizyonu’nda insan odaklı çalışmalar, öğretmenlerin korunması, değerler kavramı ve ulaşılabilir kaliteli eğitim kavramları ön planda tutulmuş. öğretmenlik Meslek Kanunu da öğretmenlerin birçok sorununa derman olacak. öğretmenlerimizin gelişimine destek olacak programları canı gönülden savunuyoruz.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM ÜRETMİYOR

EĞİTİMSEN GENEL BAŞKANI FERAY AYTEKİN AYDOĞAN: Zorunlu ders saat ve çeşitlerinin azaltılması, 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu olması, yaz dönemi oyun temelli eğitim gibi ifadeler olumlu. Ancak çalışmada eğitimde yaşanan dinselleştirmeyi sürdürmeyi hedefleyen bir yaklaşım dikkate alınmış. eğitim politikalarına yönelik olarak yeni bir şey yok. Sürekli ifade edilen hedefler geliştirilerek tekrarlanmış. eğitim sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için yapısal değişiklikler gerekiyor.

DÜZENLEMELER UMUT VERİCİ

MEKTEBİM EĞİTİM DİREKTÖRÜ ERDEM ÇIPLAK: 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına girmesi, ilkokullarda not yerine beceri temelli değerlendirmenin gelmesi ve müfredatların çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına göre düzenlenmesi bizi heyecanlandırdı. özel okullarda böyle çalışmalar zaten yapılıyordu, şimdi devlet okullarına da gelmesi çok önemli.