Gündem Adana, Malatya, Kahramanmaraş ve Karaman'da eğitime kar engeli

Adana, Malatya, Kahramanmaraş ve Karaman'da eğitime kar engeli

Paylaş
Adana, Malatya, Kahramanmaraş ve Karaman'da eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle Adana, Malatya, Kahramanmaraş ve Karaman'da bugün (3 Ocak Perşembe) eğitime 1 gün ara verildi

Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini, diğer okulların eğitime normal olarak devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Atar, aynı zamanda engelli ve hamile kamu görevlilerine bugün için bir günlük izin verildiğini bildirdi.

Öte yandan ilçede devam eden yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

MALATYA

Malatya’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 3 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversiteye bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarda eğitime 3 Ocak Perşembe ara verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte bu akşam yoğun kar yağışının olduğunu belirterek, "Malatya il genelinde yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet

yaşamaması için üniversitemize bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında 3 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

KARAMAN

Karaman’ın iki ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle okullara bugün için 1 gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların bugün tatil edildiği duyuruldu. İki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, sosyal medya üzerinden yazılı açıklamada bulunarak, "İlçemiz genelinde devam eden şiddetli kar yağışı ve tipi sebebiyle 03 Ocak 2019 Perşembe günü 1 günlüğüne eğitime ara verilmiştir” denildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Göksun Kaymakamı Ejder Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede kar yağışının etkili olduğunu belirtti. Demir, bu nedenle soğuk hava ve oluşacak buzlanma riski nedeniyle 3 Ocak'ta tüm ilk ve ortaokullarda eğitime ara verildiğini ifade etti.