Erdemli Eğriçayır balına plaket

Eğriçayır balına plaket

Paylaş
Eğriçayır balına plaket

Eğriçayır balına plaket

Ali Rıza EREN/ERDEMLİ/(Mersin), (DHA)- MERSİN'de Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), dünyanın en iyi balı seçilen Eğriçayır Balı sahibi Celal Çay'a ilçeye kattığı değerden dolayı plaket verdi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen törene oda başkanı Orhan Sarı, Eğriçayır Balı sahibi Celal Çay ve oda üyeleri katıldı. Plaket töreninde konuşan oda başkanı Sarı, "Baba mesleği arıcılıkta kendini yetiştirerek uluslararası çapta bir marka yapan Celal Çay ve ekibi bu ödülü fazlası ile hak ediyor. Eğriçayır Balı markasına ilçemize ve ülkemize yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Arıcılık, Eğriçayır Balı'nın dünya çapında ödül almasının ardından ciddi bir sektör haline geldi. Küçük çaplı arıcılık yapan işletmeler için de farkındalık yaratan Celal Çay’ı tebrik ediyoruz" dedi.
Eğriçayır Balı sahibi Celal Çay da, Eğriçayır markasının oluşmasında verdikleri desteklerinden dolayı Erdemli Ticaret Odası'na teşekkür etti. 300 yıllık aile geleneğini sürdürdüklerini belirten Çay, "2019'da Kanada’nın Montreal kentinde yüzlerce balın içerisinden 'Dünyanın En İyi Balı' ödülünü alsak da, bilgimizi deneyimlerimizi aktarmayı bir borç bildik kendimize. Geleneksel arıcılığımızı bir standarda oturttuk, bize özel olsun istedik. İnce eleyip, sık dokuyduk. Hem ailemizi onurlandıralım hem de ailemizle paylaşacağımız kadar güvenli ürünler nasıl yapılır isteyen herkese öğretelim istedik. Hatta buna bir isim de vererek, Kontrollü Arıcılık (KONAR) dedik. Başta güzel Toros yaylalarımız olmak üzere üretim yapan diğer arı işletmelerine de KONAR standardını öğrettik. Güçlü ve dikkatli bir denetim sürecimiz var. Sonrasında ortaya büyük bir emekle çıkan ürünler ECOCERT veya TURKGAP tarafından organik tarım dış denetime tabi tutuluyorlar. Bu süreç bizler için çok hassas, kovandan kavanoza kadar izlenebilir. Güvenli ve organik arı ürünleri bizim için ancak böyle mümkün. Bu adımımızla Türk arıcılığını geliştirmek, herkesin bir gün ülkemizi onurlandıracak ödüller almasını diliyoruz. Bunu biz başardık diğer arıcılarımızın da başarmasını arzuluyoruz. Türk arıcılığı ve balı ancak böyle gerçek değerini bulur. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından firmamıza verilen ‘Ekonomiye Değer Katan Markalar’ ödülü bizim için çok büyük anlam taşımaktadır. Bu ödül, Kanada’da aldığımız dünyanın en iyi balı kupası ve altın madalyası kadar değerlidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı