Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl dördüncü kez 20 Ekim'de yapılan ve on binlerce kişinin katıldığı ehliyet sınavının sonuçlarına yönelik heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte yeterli puanı alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Peki, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları için son viraja girildi. 20 Ekim'de yapılan sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli olmuştu. İşte, ehliyet sınavının sonuçlarına yönelik merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncüsü yapılan ehliyet sınavının değerlendirme sonuçları 1 Kasım Perşembe günü adayların erişimine açılacak. Sonuçlar açıklandığı takdirde "http://www.meb.gov.tr" ve "http://www.odsgm.gov.tr" internet adreslerinden duyurulacak.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI KAÇ?

Yazılı sınavda baraj puanı 70'tir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.