Gündem Ehliyet sınav sonuçları neden açıklanmadı?

Ehliyet sınav sonuçları neden açıklanmadı?

Paylaş
Ehliyet sınav sonuçları neden açıklanmadı?

29 Temmuz ehliyet sınav sonuçları 10 Ağustos'ta (dün) açıklanmadı. Ehliyet sınavına girenler bugün de puanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sayfasında göremedi. Ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman, saat kaçta açıklanacağı şeklinde bir açıklama henüz yapılmadı

Ehliyet sınav takvimi sayfasında, ehliyet sınav sonuçlarının 10 Ağustos 2017'de (dün) açıklanacağı belirtilirken, dün sınava giren binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi web sayfasında sonuçların açıklanmasını bekledi. Bakanlık ise sonuçları yayınlamadı.


EHLİYET SINAV SONUÇLARI MERAKLA BEKLENİYOR


Ehliyet sonuçları 2017 ile ilgili MEB son dakika açıklaması heyecanla bekleniyor. Ehliyet sınavı 2017 yılında ilk olarak şubat ayında yapıldı. İkincisi mayıs ayında gerçekleştirilen sınavın üçüncüsü 29 Temmuz’da saat 14.00’te yapıldı. Sınava giren adaylar ehliyet sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından heyecanla ehliyet sonuçları ile ilgili açıklama yapılmasını beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi olarak düzenlediği sınavın sonuçları meb.gov.tr üzerinden erişime açılacak.

Ayrıca, Özel MTSK Müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.


EHLİYET SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?


Adaylar T.C. kimlik numaranızı, doğum tarihinizi ve güvenlik kodunu girerek ehliyet sınav sonucunuzu öğrenebilecek.


EHLİYET SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?


Sınav itirazları, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5 (beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacak.

Resmi sonuçlar açıklanmadan direksiyon sınavları gerçekleşmeyecek.


EHLİYET SINAV SONUÇLARI EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ