Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? MEB ehliyet sınav tarihleri

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? MEB ehliyet sınav tarihleri

Paylaş
Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? MEB ehliyet sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yapacağı ehliyet sınavlarının tarihleri son günlerde yoğun şekilde internette sorgulanıyor. Araçlarla trafiğe çıkabilmek için ehliyet almayı büyük bir heyecanla bekleyen sürücü adayları, MEB'in yayınladığı ehliyet sınav takvimini araştırıyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman?

MEB tarafınca organize edilen ehliyet sınavlarının 2018'de yapılması planlanan sınavlarından ilk üçü tamamlandı. Ehliyet almak isteyen vatandaşlar şimdi dördüncü ehliyet sınavının yapılacağı tarihi öğrenmek istiyor. İşte, MEB 2018 ehliyet sınav takvimi

Haberin Devamı

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

EHLİYET SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70’dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

Haberin Devamı