Gündem Ehliyetsiz araç kullanan kadın öğretmen, ceza kesilince ortalığı yıktı

Ehliyetsiz araç kullanan kadın öğretmen, ceza kesilince ortalığı yıktı

Paylaş
Ehliyetsiz araç kullanan kadın öğretmen, ceza kesilince ortalığı yıktı

İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan bir kadın öğretmen, ceza kesilince çığlık atarak kendinden geçti. Ceza kesilmesini çığlıklarıyla engellemeye çalışan kadına polisin tepkisi ise güldürdü: Lan bağırmayın hanımefendi... Günün en çok konuşulan görüntülerinden birine konu olan öğretmenin kimliğine ise posta.com.tr ulaştı. Öte yandan öğretmen, sosyal paylaşım platformunda öğrencisi aracılığıyla bir açıklama yayınladı.

Türkiye onu konuşuyor: Özlem Atan Tarlacı... Kendisine kesilen cezaya attığı çığlıklarla tepki gösteren Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Atan Tarlacı'nın kimliğine posta.com.tr ulaştı.

Haberin Devamı

1985-1989 yılları arasıda İstanbul Teknik Üniversitesi'den mezun olan Özlem Atan Tarlacı, başarılı bir öğrenim CV'sine sahip. Yüksek lisansını aynı üniversite yapan daha sonra, Boğaziçi Üniversitesi'nde İdari Bilimler dalında bir lisansı daha başarıyla bitiren Tarlacı, Marmara Üniversitesi'nde de doktora yaptı.

POSTA.COM.TR - ÖZEL

AÇIKLAMA YAPTI

Çığlıklarıyla gündeme oturan öğretim görevlisi Özlem Atan Tarlacı; internetteki popüler bir paylaşım platformunda öğrencisi aracılığıyla bir açıklama yaptı. İşte o paylaşım;

"Üniversitede gerçekleşen önemli bir toplantıya yetişmek üzere aracımı sürüyordum. Bu esnada trafik polisi durmamı istedi, ehliyet ve ruhsatı kendilerine verdiğimde ehliyetimin kırık olduğunu öne sürerek bu ehliyeti kabul etmeyeceklerini bildirdiler. Kendilerine ehliyetimin olduğunu ve ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza veremeyeceklerini söyledim, önemli bir toplantıya yetişmek durumunda olduğumu belirttim. Kendileri bana herhangi bir şey söylemeden uzun bir süre beklettiler. Kendimi tanıtarak sizin gibi birçok polis öğrencim var, bana saygıda kusur etmezler, ben sizleri onlardan ayırmıyorum dedim. O sırada polis "Bana ne öğretmensen, hocaysan" dedi ve ehliyetim olmasına rağmen ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza kesti. Uzlaşmacı bir tavırla memur olduğumu, sabit bir gelire sahip olduğumu, bu cezanın hem ağır hem de lüzumsuz olduğunu söyledim. Diğer polis cebinden çıkardığı telefonla beni videoya kaydetmeye başlayınca sinir krizi geçirdim. Ben de polis memurlarının ve polis arabasının fotoğraflarını çektim, toplantıya gitmek üzere yola koyuldum. Aradan 1 ay geçtikten sonra video görüntülerinin basına servis edildiğini üzülerek öğrendim, hukuki olarak sürecin takipçisi olacağım."

Haberin Devamı

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde yapılan ve trafik cezalarının artırılmasını öngören teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı ise emniyet güçlerine yurt genelinde trafik denetimlerini artırmaları için talimat verdi.

1 Kasım Perşembe günü çevirmelerde, kuralları ihlal eden sürücülere ceza yağarken bir kadın öğretmenin cezaya itirazı kulakları sağır etti!

Haberin Devamı

EHLİYETSİZ ÖĞRETMENİN ÇIĞLIKLARI

Son olarak polis denetiminde ehliyetsiz olduğu tespit edilen bir öğretmene ceza kesildi. Ceza kesilmesini engellemek çığlık atan kadına bir memur, "Lan bağırma hanımefendi" diye tepki gösterdi.

Yaşananlar sosyal medyada paylaşıldıktan sonra yüzlerce paylaşım alırken, kullanıcıların büyük bir bölümü kadının neden çığlık attığını anlayamadı.