Yaşam Einstein’ın zekâsını besleyen alışkanlıkları

Einstein’ın zekâsını besleyen alışkanlıkları

Paylaş
Einstein’ın zekâsını besleyen alışkanlıkları

Bilim insanları zekânın genetikle ilgisinin sanılandan daha az olduğunu söylüyor. Son veriler, zeki insanları ayıran özelliklerin yüzde 40’ının çevre kaynaklı olduğunu gösteriyor. Bunun en büyük örneği de Einstein. İşte Einstein'ın zekasını besleyen alışkanlıkları...

Tarihteki zeki insanlar içinde, deha ile ilginç alışkanlıkların ilginç bileşimine en iyi örneklerden biri Albert Einstein olabilir. İşte BBC'nin haberine göre Einstein'in alışkanlıkları:

-Uykunun beyin için yararını Einstein da çok ciddiye alıyordu. Günde 10 saat uyuduğu biliniyor. Hatta fazla uyumasın diye, koltuğunda elinde bir kaşık ve altında bir tepsiyle uyuduğu, kaşığı düşürdüğü anda uyandığı söylenir.

-Einstein'ın Princeton Üniversitesi'nde çalışırken işe yürüyerek gidip geldiği, böylece günde 5 km yürüdüğü biliniyor. Yürüyüş sadece vücut sapğlığı açısından yararlı değil, hafızayı da geliştiriyor.


EİNSTEİN NEDEN ÇORAP GİYMİYORDU?


-Ne yazık ki Einstein’ın olağanüstü zekâsını neyin beslediği bilinmiyor ama alışkanlıklarının arasında sık sık spagetti yemek var.

-Sigara içmenin zararları bugün tümüyle biliniyor. Bu nedenle bu alışkanlığın edinilmesini kimse tavsiye etmez. Fakat Einstein sıkı bir pipo tiryakisiydi. Piponun sakinleşmeye ve objektif düşünmeye yaradığına inanıyordu.

-Einstein’ın ilginç alışkanlıkları arasında çorap giymemesini saymadan geçmek olmaz. Kuzeni ve eşi Elsa’ya yazdığı mektupta şöyle diyordu: “Çocukken ayak başparmağımın çoraplarımı deldiğini fark etmiş, bu yüzden çorap giymekten vazgeçmiştim.”

Haberin Devamı