Eğitim - Kariyer Ek hizmetlerden isteyen veliler yararlanacak

Ek hizmetlerden isteyen veliler yararlanacak

Paylaş
Ek hizmetlerden isteyen veliler yararlanacak

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle özel okula kayıt yaptıracak velilerin yemek, kitap ve kırtasiye gibi ek hizmetlerden isteğe bağlı yararlanabileceklerini söyledi.

Yeni düzenlemeyle özel okullarda verilen yemek, kahvaltı, servis, pansiyon, yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt ve benzeri hizmetlerden yararlanmak isteyen öğrenci ve kursiyerlerden alınacak ücretler ayrı ayrı belirlenecek. Bu ücretlerin mayıs ayının sonuna kadar ilan edilmesi de karar altına alındı.

Haberin Devamı

‘Kolaylık sağlayacak’

Servis ve kitaplar dışında diğer kalemler için düzenlemenin olumlu taraflarının bulunduğunu vurgulayan Dal, “Servis ücretlerinin ağustos ve eylül aylarında belediyeler ya da odalar tarafından açıklanması nedeniyle bu hükmün hayata geçirilmesinde çeşitli sıkıntılar olabilir. Farklı ülkelerden getirilecek kitap fiyatının döviz kuru nedeniyle netleştirilmesi de zor. Bu hizmetlere ilişkin ücretlerin, mayıs sonunda açıklanma kararı, velilere rahatlık sağlayacak” dedi.