Diyarbakır EKAY'da enerji üretimi için sona yaklaşıldı

EKAY'da enerji üretimi için sona yaklaşıldı

Paylaş
EKAY'da enerji üretimi için sona yaklaşıldı

EKAY'da enerji üretimi için sona yaklaşıldı

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin atıklarının toplanıp enerjiye dönüştüreceği Entegre Katı Atık Yönetimi'nde (EKAY) elektrik üretimi için sona yaklaşıldı.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın, Karacadağ Çöp Depolama Sahası'nda 20 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği EKAY projesinde çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, projede ilk aşama olan elektrik üretimi için 2 biogaz motorlarının kuruluma işlemini tamamlanma noktasına getirdi. Çöp depolama sahasında, elektrik ve otomasyon bağlantıları ile trafoların kablolamaları çalışmaları ise sürüyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, enerji üretimi için motor kurulum, elektrik, otomasyon bağlantıları ve trafo kablolamalarını en kısa sürede tamamlayıp Mayıs sonunda atıklardan elektrik üretmeyi hedefliyor. Günlük bin 475 ton atığın değerlendirileceği, kentte temiz nefes aldıracak olan EKAY projesinde çöp depolama sahasında sürdürülen rehabilitasyon çalışmalarının ise yüzde 50'si tamamladı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı