İskenderun Ekinci: Körfezde Dalış Merkezini önemsiyoruz

Ekinci: Körfezde Dalış Merkezini önemsiyoruz

Paylaş
Ekinci: Körfezde Dalış Merkezini önemsiyoruz

Ekinci: Körfezde Dalış Merkezini önemsiyoruz


Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- DOĞU Akdeniz Sanayi ve İşadamları Derneği Federasyonu (DASİFED) Başkanı Faruk Ekinci, İskenderun Körfezi'nde Dalış Merkezinin bölge turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.
DASİFED İskenderun Körfez Dalış Merkezi Projesi ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'nde toplantı gerçekleştirildi. Dalış Merkezi Projesinin konuşulduğu toplantıda üniversite, sanayici, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili bölümleri bir araya geldi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ev sahipliğinde, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı'nın başkanlığında, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Doç. Dr. Aydın Demir ve Necdet Uyğur konu ile ilgili bir sunum yaptı. DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, İskenderun Körfezi'nin Dalış Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.
Türkiye'nin eşsiz bir sualtı zenginliğine sahip olduğunu anlatan Ekinci, şunları söyledi:
"Yaz mevsimiyle birlikte dünyanın çok farklı ülkelerinden yabancı ve yerli dalış meraklıları, sualtında yatan tarihi kalıntıları, batıkları, renkli sualtı habitatını görmek için dalış merkezlerimizi ziyaret etmektedir. İlgi ve dalış yoğunluğu her geçen yıl artmaktadır. Dalış merkezleri Türkiye ve bölge turizmine ciddi bir katkı sunmaktadır. Mısır'da ki Sharm El Sheikhe dalış merkezinde her gün 10 bin dalıcı limanda dalış teknelerine binmek için sıra beklerken görürsünüz. Dalış Merkezi Mısır ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır. Bir Sharm El Sheikhe kadar olmasa da ona benzer bir dalış merkezinin İskenderun Körfezi'nde oluşturma potansiyeli oldukça yüksek gözüküyor. Böyle bir merkez kurulduğunda artan istihdam ve turizm gelirleri bölgede yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkı yapacaktır. Oluşturulacak korumalı alanında canlı sayısı hızla artarak dalıcılar için cazibesi oldukça yükselecektir. Korumalı Alan'ın sınırları dışında kalacak açık denizde balıkçılık önemli gelir kaynağı yaratacaktır. Kel Dağ ve Fener Köyü tarafında yoğunlaşan alanda koruma alanı oluşturarak dalış turizmi ve balık neslinin korunma ve çoğaltılması ile ilgili proje taslak çalışmalarının yapılıp bir sonraki toplantıda tekrar bir değerlendirme yapılmasına karar verildi."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı