Ekonomi Ekmeğe yapılan zam geri çekildi

Ekmeğe yapılan zam geri çekildi

Paylaş
Ekmeğe yapılan zam geri çekildi

Gaziantep'te 3 gün önce pide ekmeğine yapılan zam, gelen tepkiler üzerine geri çekildi

Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ve Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda 3 gün önce pidenin gramajının ve fiyatının arttırılmasına gelen tepkiler üzerine pidenin eski fiyatı 50 kuruştan satılacağını açıkladı.

Pidenin kalitesinin arttırılması ve standartların sağlanması için çalışmalar yapacaklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, "Bizim asıl amacımız zam yapmak değil, çünkü bu yıl verimli bir yıl geçirdik. İl ve ülke genelinde kuraklık olmadı. Ürünle ilgili, altyapıyla ilgili bir olumsuzluk söz konusu değil. Çok şükür biz bu zammı geri aldık. Ekmeğin kalitesinin yükselmesi için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı ise, ekmeğe zam yapılmadığını gramajını arttırıldığını söyleyerek, "Bazı yerlerde ekmeğe yüzde 40 zam yapıldığı söylendi. Böyle bir şey söz konusu bile değil. 150 gram olan ekmeği 200 grama çıkardık, aradaki 50 gramı kimse görmedi.

Biz ekmeğin kalitesini arttırmak için böyle bir çalışma yaptık. Pidenin eski fiyatından 50 kuruştan satılacağını buradan beyan ediyorum. Eski fiyat tarifesi yarından itibaren geçerli olacak" diye konuştu. 200 gram pidenin fiyatı 3 gün önce 70 kuruşa çıkarılmıştı.

Haberin Devamı