Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci'den ihracat açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den ihracat açıklaması

Paylaş
Ekonomi Bakanı Zeybekci'den ihracat açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci, '2018 yılı ihracatımızda her ay rekor kırarak yıl sonunda 170 milyar doları oldukça geçeceğimizi görüyoruz ve 2018 yılı ilk çeyrek büyümesi bizim beklentimiz doğrultusunda yüzde 7'nin biraz daha üzerinde olacak.' dedi.

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, DEİK'in Türk özel sektörünün dünyaya açılan penceresi, Türk ekonomisinin kulağı ve gözü, ekonomi akıncılarının çatısı olduğunu söyledi.

Zeybekci, kuruluşundan 29 sene sonra, DEİK'in yeni bir yapıya kavuşturulduğunu belirterek, çağın gereklerine daha uygun bir şekilde yola devam edilmesini temin ettiklerini aktardı.

"DEİK'in bugüne gelmesinin tek sebebi Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızdır." diyen Zeybekci, şunları kaydetti:


'ARTIK ÇOK DİNAMİĞİZ'


"Artık çok daha dinamiğiz; çok daha vizyoneriz. Yabancıların 'soft power' yani 'yumuşak güç' diye tabir ettiği şekilde, 'ekonomi elçilerimiz' olan DEİK ailesi dünya genelinde çok değerli bir görevi yerine getiriyor. DEİK yeni anlayış ve yapısıyla, bin 100'e varan üyesi, 42'den 96'ya çıkan kurucusu, 114'ten 144'e çıkan iş konseyi ile daha güçlüdür.

Bugün, en büyük 100 Türk şirketinin 63'ü, en büyük 45 uluslararası müteahhitlik şirketimizin 28'i DEİK üyesidir. DEİK, yeni anlayışıyla, 21'inci yüzyılda 6 kıtada birden Türkiye'nin en önemli yumuşak güç unsurlarından birisi olmaya devam etmektedir."


YÜZDE 82 ARTIŞ


Zeybekci, 15 yıldır ortaya konulan doğru makro ekonomik adımların Türk iş dünyasına etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin G20'nin en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu anımsatan Zeybekci, ihracatın son 15 yılda yaklaşık 5 kat arttığını, milli gelirin 3,5 katına çıktığını, 2017 yılında yatırımların parasal tutar olarak yüzde 82 artış gösterdiğini dile getirdi.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin Kültür Coğrafyasında ekonomik ve siyasi merkez haline geldiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:


'170 MİLYAR DOLARI GEÇECEĞİMİZİ GÖRÜYORUZ'


'Avrupa’nın en dinamik ekonomisi ve toplumuyuz. Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi ile Türk iş dünyasının önünde yeni ve büyük fırsat kapıları ardına kadar açıldı. Bugün 2018 yılı ihracatımızda her ay rekor kırarak yıl sonunda 170 milyar doları oldukça geçeceğimizi görüyoruz ve 2018 yılı ilk çeyrek büyümesi bizim beklentimiz doğrultusunda yüzde 7'nin biraz daha üzerinde olacak.

Şimdi kıtalararası atılım yapmanın zamanıdır. Türk iş dünyasının yıldızının daha da belirgin şekilde parlama zamanıdır. DEİK, 24 Haziran'la beraber gelecek bu 'Yükseliş Devri'nde 6 kıtada ve 3 okyanusta Türk ekonomi ve ticaret bayrağını dalgalandırmaya devam edecektir. Bu yüzden diyoruz ki, DEİK ekonomi dünyasının akıncılarıdır.'

AA

Haberin Devamı